Koffie op locatie | Barista Company

Koffie op locatie | Barista Company

Koffie is één van de meest gedronken dranken wereldwijd. Veel mensen beginnen de dag met een kopje koffie. In Nederland drinken mensen van 15 jaar en ouder met z’n allen ongeveer 44 miljoen koppen à 5,5 miljoen liter per dag. Dit is ruim twee keer een olympisch zwembad!

Koffie is in Nederland dus erg populair. Het is dan ook van belang dat de koffie die aan gasten wordt geserveerd op een evenement of festival van goede kwaliteit is. Dit is mogelijk door koffie op locatie te serveren. Door het gebruik van een mobiele koffiebar is het mogelijk om op elke gelegenheid koffie van zeer goede kwaliteit te serveren. Het is mogelijk om koffie op locatie te serveren met een barista erbij maar er zijn ook mogelijkheden voor volautomatische espressomachines die betere kwaliteit serveren dan een gemiddeld koffieapparaat.Wist je dat…

… koffie is ontdekt door een geit. Specifieker was het een jonge geitenhoeder in de 9e eeuw, Kaldi genaamd. Hij merkte dat zijn geiten zich vreemd gedroegen wanneer ze koffievruchten aten, dus probeerde hij het zelf.

… lichte koffie meer cafeïne bevat dan donkere koffie. De reden is dat er meer cafeïne uit de boon wordt gebrand naarmate de koffie langer geroosterd wordt.

… koffie komt van een vrucht. Koffie komt uit een boom of struik met vruchten. De koffieboon is het zaad dat zich in die vruchten bevindt.

… espresso geen boon is. Espresso is geen bepaalde bonensoort, het is een drank. Specifieker gezegd, het is een van de manieren om koffie te zetten.

… er meer dan 50 soorten koffie bestaan. Wereldwijd bestaan er meer dan 50 soorten koffie. Toch worden er maar twee, arabica en robusta, doorgaans voor commerciële productie gebruikt.

… koffie kan worden gebruikt als brandstof. Hoewel het op dit moment niet erg efficiënt is, is het goed om te weten dat er alternatieven zijn die niet alleen onze lichamen, maar ook onze voertuigen aan kunnen drijven.

Ben jij opzoek naar de perfecte kop koffie voor de gasten op jouw evenement of festival? Neem dan contact op met ons en dan bespreken we onder het drinken van een heerlijke bakkie de mogelijkheden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.