Tips om gezond en lekker te barbecuen!

Tips om gezond en lekker te barbecuen!

Het is mooi weer, wat is er dan leuker om lekker buiten te barbecuen en te eten? In dit artikel geef ik je graag tips om op een gezonde, veilige en makkelijke manier te barbecueën. Bij het barbecueën zijn er namelijk diverse aspecten waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld met betrekking tot brandgevaar en voedselveiligheid. Voor de buitenkokers onder ons een aantal handige tipsHet is mooi weer, wat is er dan leuker om lekker buiten te barbecuen en te eten? In dit artikel geef ik je graag tips om op een gezonde, veilige en makkelijke manier te barbecueën. Bij het barbecueën zijn er namelijk diverse aspecten waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld met betrekking tot brandgevaar en voedselveiligheid. Voor de buitenkokers onder ons een aantal handige tips

  1. Let zeker in de zomer op de houdbaarheidsdatum van eten. Als het buiten warm is let er dan op dat het eten niet de lang ongekoeld buiten staat. Je tafelgasten wil je natuurlijk geen voedselvergiftiging op laten lopen.
  2. Haal vis en vlees zo kort mogelijk voordat je het op de barbecue wilt bereiden uit de koeling.
  3. Zorg ervoor dat rauwe vis en vlees niet met elkaar in aanraking komen, natuurlijk ook geen rauwe vis en vlees met bereid vlees in aanraking laten komen, en zeker geen bereid vlees in aanraking laten komen met kip!
  4. Maak gebruik van verschillende schalen en bestek. Pak niets aan met je handen.
  5. Zorg ervoor dat het rooster van de barbecue goed schoon is.
  6. Wil je grote stukken vlees op de barbecue leggen zoals spareribs, zorg er dan voor dat je het voorgaart in de keuken, zo hoef je geen uren te wachten op een stukje vlees.
  7. Zet kleine porties op tafel. Dit zorgt er voor dat de kans kleiner is dat het eten te snel opwarmt.

Gezond barbecueën

Variatie in het eten zorgt voor een succesvolle barbecue. Ondanks dat veel mensen het bij een worstje, satetje en stokbroodje houden. Zorg voor een gezond aanbod van verschillende salades en groentes. Natuurlijk is het ook gezonder om niet altijd dezelfde dingen te eten. Zeker als je vaker de barbecue aan hebt. Voor leuke receptinspiratie neem eens een kijkje op de website van Lekkeremaaltijd.nl, hier vind je leuke, makkelijke en gezonde recepten voor op de barbecue!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Drankoutlet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.