Zelf een Pre Workout maken

Zelf een Pre Workout maken

Pre-workout is een van de weinige fitness supplementen die daadwerkelijk effect heeft. Tegelijkertijd is pre-workout, per dosering, ook één van de duurste supplementen die er zijn. Je kan echter ook zelf een pre-workout maken!Zelf een pre-workout maken

Fitness supplementen zijn veelal nutteloos. Met enkele uitzonderingen daargelaten zijn de effectieve ingrediënten onbewezen en, als er al onderzoek naar de werking is gedaan, zijn er vaak net zoveel die de werking bevestigen als die de werking ontkrachten. Er zijn twee noemenswaardige uitzonderingen: Proteïne shakes en pre workout.

Pre workout werkt

Als je nooit met een pre workout hebt getraind, weet je niet wat je overkomt: Je doet meer repetities, gebruikt meer gewichten, hebt meer stamina en bent merkbaar beter gefocust. Afhankelijk van de ingrediënten gaat het gebruik van een pre workout nog gepaard met warme tintelingen in je lichaam.

De vraag is dan echter: Wat zit er eigenlijk in zo'n pre-workout?

Pre workout ingrediënten

In de meeste pre workouts zit maar één bewezen werkzaam ingrediënt: Cafeïne.

Cafeïne is 's werelds meest gebruikte stimulerende stof. Het zit, onder andere, in thee en koffie en is dan ook de reden waarom mensen een kop koffie drinken 'om wakker te worden'. Koffie vormt voor meer dan de helft van de volwassen Nederlanders een vast deel van het dagelijkse ochtendritueel. Pure cafeïne wordt uit meer dan 60 verschillende platen gewonnen, maar kan ik hoge mate gevaarlijk zijn. De normale hoeveelheid die een koffie drinker binnen zal krijgen is 100 tot 300mg per dag, maar zodra iemand 5 gram of meer binnenkrijgt (30 tot 40 koppen koffie) kan cafeïne dodelijk zijn.

Wil je echter je pre-workout zelf maken, dan is cafeïne geen optie, maar een verplichting: Zonder cafeïne gaat je pre-workout simpelweg niet werken. Getriggerd om toch zelf een poging te wagen en benieuwd naar de overige ingrediënten voor je zelfgemaakte pre-workout? Klik dan op pre-workout zelf maken en ga zelf aan de slag!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 RikH81, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.