Vier gezondheidsvoordelen van kaas

Vier gezondheidsvoordelen van kaas

Voor wie het nog niet wist, kaas kan als gezond voedsel worden beschouwd. Het is vrij rijk aan eiwitten en calcium. Een van de beste dingen van kaas is dat je er veel heerlijke recepten mee kunt bereiden. Wat dacht je van een bijzonder kaasplankje, een kaasfondue of gewoon een lekker broodje kaas. In dit artikel bespreken we de gezondheidsvoordelen, samen met de voedingsfeiten en mogelijke bijwerkingen van kaas.Kan de tandheelkundige gezondheid verbeteren

Kaas staat bekend als een rijke bron van calcium die kan bijdragen aan sterke tanden. Kaas kan ook helpen bij het verminderen van tandcariës, wat voornamelijk te wijten is aan de aanwezigheid van caseïnefosfopeptiden in kaas. Er zijn ook bepaalde componenten in kaas die zich aan de tanden kunnen hechten en ze tegen erosie kunnen beschermen.

Kan helpen bij hypertensie

Zoals we weten kunnen natrium en cholesterol leiden tot hoge bloeddruk. Daarom is er kaas met een laag natriumgehalte beschikbaar die kan helpen voorkomen dat iemands bloeddruk stijgt. Kaas bevat ook vitamine B, wat ook kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Er zijn veel soorten kaas op de markt, en sommige kunnen een hoog cholesterol- en natriumgehalte hebben. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van kaas. Als je voedingsmiddelen consumeert die rijk zijn aan kalium, kan het ook je hypertensie omkeren door je bloeddruk te verlagen.

Hulp bij osteoporose

Osteoporose is een ernstige deficiëntieziekte die wordt veroorzaakt door een tekort aan calcium in het lichaam. Dit is te zien bij vrouwen die de menopauze hebben doorgemaakt, maar ook bij ouderen en kinderen die lijden aan ondervoeding. Calcium alleen zal niet veel helpen, omdat het probleem zit in de absorptie en het gebruik voor botvorming. Eiwitten en calcium in combinatie met een vitaminerijk dieet kan enorm helpen, en aangezien bekend is dat kaas rijk is aan alle drie, kan het een ideaal onderdeel zijn van het dieet voor mensen die lijden aan osteoporose.

Gewichtstoename bevorderen


Kaas zit vol met eiwitten, calcium, vitamines en mineralen, waardoor het een uitstekende voeding is voor mensen die willen aankomen. Eiwitten zijn nodig voor zowel spiervorming als groei, terwijl vetten nodig zijn voor de vetgebaseerde processen in het lichaam en calcium voor de sterke en zware botten. Vitaminen en mineralen helpen bij metabolische functies. Dus als je wilt aankomen en spieren wilt opbouwen, kun je ervoor kiezen om veel kaas te eten, veel te bewegen en ook voldoende te slapen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Dorinda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.