Zoete aardappel is het lekkerst uit de oven!

Zoete aardappel is het lekkerst uit de oven!

De afgelopen jaren maakt de zoete aardappel een flinke opmars qua populariteit mee. In dit artikel gaan wij dieper in op de populariteit van de zoete aardappel, wat maakt de aardappel zo lekker en gezond. Het is niet gek dat de zoete aardappel zo populair is, het is namelijk niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond! Hij beschikt over vitaminen, vezels en koolhydraten. De koolhydraten zijn complex en langzaam en worden langzaam in het bloed opgenomen, hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel redelijk stabiel. Je kunt de zoete aardappel zowel koken als bakken. Als je de zoete aardappel in de oven bakt, zal het een wat knapperige smaak hebben. Terwijl als je de zoete aardappel kookt, deze een zachte smaak zal hebben. 

Hoe gezond is de zoete aardappel

Anders dan de normale aardappel is de zoete aardappel een groente, boordevol met gezonde voedingsstoffen. Hij bevat ijzer, fosfor, koper, selenium, jodium, zink, vitaminen B en vitaminen E. Echter, eet er niet teveel van, want dan kun je een gele uitslag krijgen. Dit komt door het stofje genaamd bètacaroteen, wat overigens ook in broccoli, wortels winterpompoenen en groene bonen zit. Het stofje is overigens niet slecht voor je, je krijgt er alleen een gele uitslag van. 

Kun je de schil van de zoete aardappel eten?

Net als bij de gewone aardappel kun je de schil van de zoete aardappel ook eten. Als je de schil aan de aardappel laat zitten en deze lekker in de oven doet geeft het zelfs een extra krokant laagje! Geef de aardappels een laagje olijfolie mee en wat zeezout en je hebt een erg lekkere en gezonde maaltijd! Was de aardappels eerst wel even af, want er kan nog wat stof of vuiligheid aan zitten. Dat willen we natuurlijk niet op ons bordje hebben.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.