Waarom is de koffiebar op locatie zo populair?

Waarom is de koffiebar op locatie zo populair?

Trends zijn er in alle soorten en maten, in iedere branche en in ieder werkgebied. In de koffiebranche hebben we ook al verschillende trends meegemaakt: van koffie met vele extra’s naar luxe koffie, naar nog luxere Starbuckskoffie en vervolgens weer terug naar filterkoffie. De laatste trend is nog niet voorbij of de volgende trend steekt alweer de kop op, namelijk de koffiebar op locatie.We zoomen in op deze trend: wat maakt de koffiebar op locatie nu zo populair?

Een authentieke beleving

Met de komst van social media is er in algemene zin een trend zichtbaar geworden die we wel kunnen omschrijven als ‘living the good life’. We delen via Facebook, Instagram en Snapchat alle leuke dingen uit onze levens om te laten zien hoe goed we het wel niet hebben. Ervaringen moeten uniek zijn en jaloezie opwekken. Dat de koffiebar op locatie nu zo populair is, is in dat opzicht niet verrassend. Een koffiebar op locatie heeft namelijk in zich wat bij deze trend past: een unieke, bijzondere, jaloersmakende en vooral zorgeloze ervaring.

Een koffiebar op locatie maakt jouw koffie op jouw manier

Deze trend hebben we al eerder in het koffielandschap gezien: een koffie die perfect is afgestemd op de wensen van de drinker. In de vorige opkomst van deze trend waren de mogelijkheden echter nog beperkt. Er werd vooral met de sterkte van de bonen en de melk verschil gemaakt. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden nog veel groter. Denk bijvoorbeeld aan een Starbucks: de koffie is tot in zulke details te personaliseren (tot je naam op je beker laten zetten aan toe) dat het drankje soms niet eens meer koffie te noemen is. De koffiebar op locatie heeft dezelfde mogelijkheden. Van koffies in een bepaald thema tot koffie met eigen bekers en een logo in het schuim: je kan het zo gek niet bedenken of de koffiebar op locatie maakt het voor je.


© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.