Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Dat is een veel gestelde vraag. Veel mensen vragen zich dagelijks weer af wat ze nou vandaag of morgen zullen gaan eten. De keuze is immers zo groot tegenwoordig.Wat eten we vandaag? Dat is een veel gestelde vraag. Veel mensen vragen zich dagelijks weer af wat ze nou vandaag of morgen zullen gaan eten. De keuze is immers zo groot tegenwoordig.
Vroeger at men gewoon wat er verkrijgbaar was op de markt, dit was meestal seizoensgebonden. Maar gelukkig leven we in een tijd dat dit compleet anders is. Veel voedsel wordt tegenwoordig verbouwd in kassen of in warme landen, er is dus altijd wel wat van het product verkrijgbaar.

De overvloed aan luxe betekend dus ook dat we het hele jaar door gerechten kunnen maken die we anders niet zouden kunnen maken omdat de benodigde ingrediënten er niet wat waren.

Wat eten we vandaag

De vraag wat eten we vandaag wordt dus steeds vaker gesteld, dit komt omdat er meer keuze is. Daarom hebben we van watetenwevandaag.eu een heleboel verschillende recepten voor je samengesteld. Je kunt nu dus elke dag wat anders eten. Toch blijft de vraag wat eten we vandaag telkens weer terug komen, daarom plaatsen wij elke week weer nieuwe recepten.

Bij de vraag wat eten we vandaag denken veel mensen nog steeds alleen maar aan Nederlandse gerechten zoals stamppot boerenkool, stamppot andijvie en de standaard rundvleessoep.

Op deze website zal je daarom ook heel veel oer Hollandse recepten vinden uit grootmoeders tijd. Waarom? Omdat deze gerechten nog steeds heel erg lekker zijn, soms worden ze zelfs in een nieuw jasje gestoken om ze wat aantrekkelijker te maken voor de nieuwe generatie.

Wat eten we morgen

We hebben niet alleen recepten voor een avondmaaltijd, maar ook recepten voor desserts, taarten, cakes en lunches. Het aanbod is dus groot, geniet van elke maaltijd alsof het je laatste is.

Hieronder vind je alvast één van de lekkere recepten die we voor je hebben samengesteld.

Visburger uit de grillpan, weer eenswat anders dan een standaard broodje hamburger. Je kent vast de wel de uitdrukking wat eten we vandaag. Nou vandaag zou je deze heerlijke visburger uit de grillpan eens kunnen proberen. Het is makkelijk en vrij snel te maken. Dit gerecht is voor ongeveer 4 personen.

Ingrediënten
5 eetlepels mayonaise
1/2 teentje knoflook, geplet
1 theelepel paprikapoeder
1 citroen, de geraspte schil
Zwarte peper
Voor de vis:
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
Half fijn gesnipperd uitje
1 theelepel knoflookzout
1/2 theelepel selderijzaad (fijn)
1 theelepel lichtbruine suiker
4 stevige witvisfilets van circa 125 gram per stuk
Voor het serveren:
4 witte broodjes
4 blaadjes sla ( vrij grote bladeren)
1 tomaat, in plakken
1 rode ui, in ringen

Materialen
Rasp
Bakje
Snijplank
Schilmes
Lepel (om het door elkaar te mengen)
Broodmes
Grillpan

Lekkere recepten

Bereidingswijze
Wat eten we vandaag? Vandaag eten we visburger uit de grillpan. Hier lees je hoe je dat doet. Als eerst pak je de citroenen, die rasp je fijn. De schillen van de citroen gebruiken we de rest kan even in een bakje.

Voor de knoflook pel je het schilletje eraf en snij hem door midden. Dan pak je 1 helft en die plet je.

Dan pak je een bakje en daar doe je de mayonaise, de geplette knoflook, paprikapoeder en de citroenschillen in en breng dit vervolgens op smaak met een beetje zwarte peper. Meng al deze ingrediënten goed door elkaar.

Voor de vis snij je eerst een half uitje fijn. Vervolgens meng je voor de vis de zout, paprikapoeder, knoflookzout, selderijzaad, de bruine suiker en het fijn gesnipperd uitje. Meng dit allemaal goed door elkaar en wrijf de visfilets ermee in.

We gaan de visfilets nu grillen. Grill elke kant 2 tot 3 minuten, dat is ook afhankelijk van de dikte van de vis.

Als laatste gaan we de broodjes opmaken, maar eerst nog een paar voorbereidingen. Snij het ui in ringen en de tomaat in plakjes. Dan gaan we de broodjes open snijden. Smeer op elk broodje mayonaise en strooi er van paprikapoeder op. Verder beleg je het broodje met sla en de tomaten plakjes. Dan leg je de vis er op en de uienringen. De visburger uit de grillpan zijn klaar. Eet smakelijk.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.