De grootste whisky festivals van Nederland

De grootste whisky festivals van Nederland

Een whisky festival meemaken is de leukste belevenis om voor één avond de whisky's te proeven waar je normaal gesproken nooit aan toe komt. Neem de mogelijkheid om je smaak palet te ontwikkelen en proef whisky's waar je naar op zoek bent.Whisky proeven

Voor beginners die af en toe een whisky willen proeven kunnen algauw genoeg terecht bij een cafe om een keer whisky te proeven, en zeker bij cafe's die niet alleen maar de standaard malts schenken. Maar als je verder bent in je ontwikkeling dan moet je toch echt naar de slijterij.

Voordat je zover bent om ook daadwerkelijk een fles aan te schaffen waar je gemiddeld al gauw 40 - 50 euro voor betaald is het toch zaak om het te kunnen proeven. Helaas maar jammergenoeg heb je bij slijters weinig mogelijkheid om te proeven. En dat is nu net waar een whisky festival goed voor is. Je komt allerlei soorten whisky's tegen van veel whisky importeurs en onafhankelijke bottelaars.

Whisky festival

In Nederland zijn er veel kleine lokale georganiseerde whisky proeverijen te vinden als je ze weet te vinden. Vaak georganiseerd door een lokale bar of slijterij. Maar op grotere schaal hebben de grootste steden in Nederland wel een groot whisky festival dat eenmaal per jaar plaatsvindt.

Bij een groot whisky festival kom je al gauw honderden whisky's tegen elk met een uniek karakter. De whisky's worden dan ook gepromoot door de whisky huizen zelf en anders wel door de importeurs of onafhaneklijke bottelaars.

Whisky festivals in Nederland in 2020 & 2021

De grote whisky festivals in Nederland zijn te vinden in de grote steden. Hierbij een overzicht van de meest bezochte en bekendste whisky festivals die Nederland rijk is die in 2020 en 2021 op de agenda staan. Of kijk op whiskydirect.nl voor een compleet overzicht.

 

Whisky Tasting Festival

Zoomer Whisky & Rum Festival

Maltstock

Dutch Whisky Festival

Whisky by the Sea

Whisky Event Eindhoven

Pot Still Festival

Whisky en Rum aan Zee

The Spirit of Maastricht

International Whisky Festival

L&B Whisky Weekend

Hielander Whisky Festival

Whisky Festival Noord Nederland

Whisky in Leiden

Whisky Weekend Twente


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 SjoerdKleijheeg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.