Koffie drinken uit kartonnen bekers is een must

Koffie drinken uit kartonnen bekers is een must

Koffie drinken, dan kan altijd en overal. Vooral omdat het gewoon lekker is en je kikkert ervan op. De koffie stands en coffee cafes schieten daarom ook overal uit de grond. En voor je coffee to go krijg je gewoon een kartonnen bekertje mee. Handig of niet?Plastic of kartonnen bekers

Van oudsher werd koffie altijd in plastic blanco bekertjes geschonken, vooral bij de kiosken op het station. Maar door de jaren heen is daar veel in veranderd.

Door de toename in het koffiedrinken buiten de deur, en dan vooral coffee to go, is de materiaalkeuze voor een koffiebekertje een milieukwestie geworden. Doorgaan met plastic of toch kiezen voor recyclebare kartonnen bekers?

Die keuze is inmiddels al duidelijk, karton wint het van plastic bekertjes. Niet alleen zijn ze daarmee milieuvriendelijker maar ook veel praktischer en handiger op diverse manieren.

Bewerkbaarheid

Plastic bekers hebben het grote nadeel ten opzichte van kartonnen bekers dat zij niet zo heel goed bewerkbaar zijn. Vaak zijn ze ook nog eens te dun waardoor je je handen kan branden en dus, minder milieuvriendelijk, twee bekertje in elkaar gebruikt.

Kartonnen koffiebekers kunnen dikker gemaakt worden zodat dit niet voorkomt. Tevens kan er door de bewerkbaarheid van het karton meer variatie in het bekermodel gemaakt worden. Zo heb je bijvoorbeeld koffiebekers met een handvat eraan.

Bedrukbaar voor reclame

Kartonnen koffiebekers zijn ook zeer geschikt om een logo op te drukken. Hiermee zijn ze dan ook uitermate geschikt voor koffiehuizen, -merken en kiosken om met hun merknaam en logo reclame te maken voor promotie. Zelfs bij Starbucks krijg je zelf je eigen kartonnen beker met naam.

Een kartonnen koffiebeker bedrukken is ook zeer eenvoudig te realiseren, en dat geldt eigenlijk voor alle kartonnen verpakking die gebruikt worden voor eten en drinken.

Over het algemeen zie je dat karton veel vaker als materiaal wordt gebruikt bij het “to go” geven van eten en drinken. Door het hoge consumptiegehalte tegenwoordig is het gebruik van karton dan ook een must.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 SjoerdKleijheeg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.