Genieten in Groningen

Genieten in Groningen

De trots van het Noorden, de studentenstad van Nederland, er gaat niets boven Groningen. Dit zijn veelgehoorde uitspraken, maar waar komt dit vandaan? Het bruisende nachtleven, de vele terrasjes studenten en natuurlijk de prachtige hotspots. Groningen beschikt over een aantal prachtige hotspots waar je kan ontbijten, lunchen dineren of een drankje kan doen.De Pintelier

We beginnen met het leukste Belgisch bier café van Groningen, de Pintelier. Dit biercafé  is gevestigd in het centrum van Groningen en ligt aan het gezellige Uurwerkersplein. De Pintelier begon 21 jaar geleden als een kleine Jupiler pilot maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een café van formaat. Door de leuke sfeer en de grote keuze aan bier is het een zeer geliefde plek voor zowel jong als oud. Bij de Pintelier is er liefde voor bier, er is keuze uit 20 bieren van de tap en meer dan 100 uit de fles. Genoeg om mening bierliefhebber met regelmaat terug te laten keren.

 

De Uurwerker

Aan hetzelfde plein als de Pintelier vinden we De Uurwerker een van de leukste hotspots in Groningen. Dit is de ontmoetingsplek voor studenten en vele anderen. Je kan hier terecht voor een kopje koffie in de ochtend, een goed diner of een biertje laat in de avond. De Uurwerker heeft een industriële sfeer en is voor een deels ingericht met banken waar je lekker kan chillen, de rest is ingedeeld met tafels om aan te eten of te drinken. Bijzonder aan De Uurwerker is de zelfservice, je moet zelf naar de bar toe om je eten en drinken te bestellen, maar het wordt wel bij je gebracht als het klaar is.

 

Wereldburgers

De beste burgers van Groningen, puur en verantwoord. In 2013 opende Wereldburgers haar deuren in Groningen. Wereldburgers staat voor goed, verantwoord en betaalbaar eten. Alles is gemaakt met pure lokale ingrediënten. Hier geniet je van heerlijke burgers, verse frieten en verrassende salades. Door de combinatie van robuuste materialen als hout en staal met warme mediterrane elementen krijgt het een industrieel karakter. Naast eten kan je hier natuurlijk ook terecht voor enkel een drankje.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Leenmaatje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.