Wijn bewaren? Dat kan het beste in een wijnklimaatkast!

Wijn bewaren? Dat kan het beste in een wijnklimaatkast!

Een echte wijnliefhebber kent vast aardig wat wijnen uit zijn hoofd. De smaken zijn erg verschillend en om deze te kunnen onthouden is flink wat kennis nodig. Bij het romantisch dineren of tijdens een luxe maaltijd is wijn natuurlijk niet te vergeten. Een lekker wijntje met de perfecte smaak die past bij het eten is een goede combinatie. Wanneer de wijn wordt geserveerd moet deze op de juiste temperatuur worden geserveerd. De wijn kan niet zomaar op de goede temperatuur komen en op de goede temperatuur worden bewaard, zodat de wijn zijn smaak blijft behouden en misschien nog wel nog lekkerder gaat smaken. Dit kan worden gerealiseerd door een klimaatkast. Deze kast kan op de perfecte temperatuur ingesteld worden om zo de wijn in het juiste klimaat te bewaren, zodat ze de beste smaak kunnen krijgen en behouden. Voordat de wijn geserveerd wordt kan de wijn uit de kast worden gehaald wanneer deze bij een warmere temperatuur geserveerd moet worden. De klimaatkast is een goede investering wanneer je meerdere soorten wijn moet bewaren, ook in de horeca is zo’n kast heel handig.



Een wijnklimaatkast 2 zones voor de beste temperatuur en smaak

In de horeca is een wijnkast die op de perfecte graden Celsius kan opereren om de wijn op smaak te houden tijdens het bewaren eigenlijk onmisbaar. Zeker wanneer het restaurant erg chique is waar een klant ook een perfecte kwaliteit van het eten, drinken en de service. Niet alleen voor in de horeca is een wijnkast handig, maar ook voor verzamelaars en liefhebbers van wijn is een kast die twee zones heeft die apart van elkaar afgestemd kunnen worden op een aantal graden Celsius. Deze twee zones die apart van elkaar kunnen worden ingesteld op temperatuur zorgt ervoor dat je meerdere soorten wijn tegelijkertijd in een ander klimaat kan bewaren. De gekoelde wijnkast heeft door deze extra functie wel een aardig prijskaartje, maar de prijs is het zeker waard voor een twee in één gekoelde kast voor wijn.

Wijnkast in laten bouwen

Wanneer je de kast niet in het open wilt hebben staan, zodat deze uitsteekt kan je hem ook in laten bouwen. Met een wijnklimaatkast inbouw kan je de kast perfect laten plaatsen waardoor het niet in de weg staat. Als je het laat inbouwen kan je een strak uiterlijk overhouden en bespaar je aardig wat ruimte die op een andere manier benut kan worden. De kast kan in een kookeiland worden geplaatst of in de muur. De vakmannen die deze kast voor je gaan plaatsen hebben veel ervaring hiermee en kunnen zo de kast zo strak en netjes mogelijk voor je plaatsen zonder enige beschadigingen.

Wijn voor op de zomeravonden

Als het zomer is en de avond valt is het altijd wel lekker om een wijntje te nemen. Een warme zomeravond met een wijntje in de hand op het tuinterras zitten is heerlijk. Wanneer het wijntje op de juiste temperatuur bewaard is door een wijnkast is de smaak heerlijk en kan je er optimaal van genieten.


© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.