De beleving van wijn drinken

De beleving van wijn drinken

Het draait bij het drinken van wijn niet alleen om de smaak van de wijn, maar ook om de hele beleving. Daarom is het belangrijk om wijn te schenken in mooie wijnglazen. Er zijn echter veel verschillende soorten wijnglazen.Veel verschillende soorten wijnglazen

We kennen veel verschillende soorten wijnglazen. Zo kennen we voor verschillende soorten wijn ook verschillende soorten glazen. Dit komt, omdat de ene wijn bijvoorbeeld meer zuurstof nodig heeft dan de andere wijn. Je dient dan een wijnglas aan te schaffen met een wijdere hals. Ook de grote van het glas heeft invloed op de wijn. Bij een groot wijnglas kunnen de aroma’s van de wijn verloren gaan. Daarnaast wil een echte wijnkenner natuurlijk zijn of haar wijn ruiken. De afstand van de neus tot aan de wijn speelt dan ook een belangrijke rol.

Maak de beleving van wijn helemaal compleet met een karaf

Als je de tafelbeleving helemaal compleet wilt maken, kun je er voor kiezen om een wijnkaraf aan te schaffen. Een wijnkaraf is een lust voor het oog! Er is echter wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Je hebt namelijk twee verschillen, te noemen: decanteren en karafferen. Decanteren doe je voornamelijk bij oude wijnen om te zorgen dat het bezinksel niet in het wijnglas komt. Karafferen doe je juist bij jonge wijnen om te zorgen dat er meer zuurstof bij de wijn kan komen. Een karaf is dus niet alleen heel chique, maar heeft ook nog een functie!

Vergeet naast wijn geen water te serveren

Ga je gezellig een wijntje drinken met vrienden of ga je een echte wijnproeverij houden? Vergeet dan niet om naast het prachtige wijnkaraf ook een karaf met water neer te zetten. Vooral bij een wijnproeverij is dit belangrijk, omdat water neutraliseert. Zo kun je beter verschillende soorten wijnen proeven.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Wijnfan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.