Gezond eten begint al bij de pan

Gezond eten begint al bij de pan

Gezond eten begint bij gezond koken. Je kunt gezonde producten in huis halen van biologische groenten tot vlees, maar als je pannen niet goed zijn, dan blijft het ongezond! Veel mensen gebruiken koekenpannen en steelpannen welke vaak voorzien zijn van een teflon bodem. Sinds enkele jaren mogen bepaalde stoffen niet meer in teflon voorkomen welke de antiaanbaklaag bijzonder ongezond maakten. Tegenwoordig zijn dit soort pannen wel PTFE en PFOA vrij, dus vrij van giftige stoffen, maar kunnen er alsnog kankerverwekkende deeltjes loslaten die in het eten terecht komen. Door over te stappen op keramische pannen los je dit probleem eenvoudig op.Anti aanbaklaag

Keramische pannen hebben een anti aanbaklaag die gemaakt is van keramiek. Keramiek is vele malen sterker, en heeft dus meer voordelen dan de teflon anti aanbaklaag. Je krijgt met een keramische pan geen kankerverwekkende deeltjes meer in je eten, en dat is dus een stuk gezonder.

 

Pannen merken

Er zijn veel verschillende pannen merken die keramische pannen verkopen. Denk aan Greenpan, BK, Vita Verde, Berndes, en Mepra. In dit artikel willen we Mepra pannen wat extra onder de aandacht brengen, want het zijn erg goede pannen gezien de prijs/kwaliteitverhouding.

 

Achtergrond van Mepra

Mepra is een italiaans pannenmerk welke zich al in 1900 bezig hield met metalen keukenproducten. In de zeventiger jaren is het merk ook pannen gaan fabriceren waarbij de prioriteit lag bij topkwaliteit en duurzaamheid. Je kunt ook van Mepra een pan kopen met teflon binnenlaag, maar die met een keramische binnenkant zijn nog veel beter.

De pannen van steelpan tot koekenpan zijn te gebruiken met iedere warmtebron van inductie tot gas. Geschikt dus voor iedereen.

 

Keramische pannen kopen

Wil je een Mepra pan kopen, dan raden we je aan om eerst op de website keramische-koekenpan.nl te kijken, want daar vind je een kortingscode om zodoende nog goedkoper aan Mepra pannen te komen!

 

Onderhoudstips voor keramische pannen

Wil je een keramische pan langer mooi houden, dan volgen hier een aantal onderhoud tips!

De eerste tip is dat de pan schoon moet zijn voordat je begint. Eigenlijk heel logisch want vanuit hygiënisch oogpunt zou je ook niet anders willen.

 

De tweede tip is dat je de pan eerst op het vuur zet en voorverwarmt, alvorens je er producten in doet.

 

De derde tip is dat je de pan rustig laat afkoelen voordat je hem afwast of afspoelt. Wanneer je hem direct onder de kraan zou houden, dan koelt het metaal te snel af en kan het kromtrekken. Vooral op een vlakke kookplaat zoals keramisch of inductie kan dit als nogal hinderlijk worden ervaren, want de pan blijft dan niet lekker meer staan. De duurdere Mepra pannen hebben daar minder last van omdat de bodem dikker is dan de goedkope uitvoeringen. Als je de tips in acht houdt, dan is er sowieso niets aan de hand.

 

De vierde tip is dat je pannen afwast met een zachte spons of borstel, en nooit met een schuurspons.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 merweb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.