Waterschade aan je iPhone

Waterschade aan je iPhone

Als je je iPhone of een andere smartphone in het water hebt laten vallen, wat doe je dan? Wel of niet aanzetten? Wel of niet in bak met rijst?Water en elektronica zijn een slechte combinatie. Zeker bij de wat oudere iPhones omdat deze niet waterdicht zijn. Vanaf 2016 zijn de iPhones uitgerust met een zgn vochtindicatoren. Als je toestel in het water is gevallen kleuren deze indicatoren rood. Op de website van Apple zelf kun je zien waar deze indicatoren zijn in de verschillende iPhones.

Er zijn in ieder geval een paar dingen die belangrijk zijn als je iPhone in het water is gevallen.

  • Doe je iPhone (of iPad) niet aan. Gewoon uit doen en niet meer aanzetten.
  • Plaats je toestel niet aan een oplader. Er kan nog wat water in je toestel zitten waardoor er kortsluiting kan ontstaan. En ja, dan is het einde oefening voor je iPhone of iPad.
  • Schroef je toestel gelijk open en maak met een droge doek de natte plekken droog.
  • Doe het snel, want hoe langer je hiermee wacht, des te groter de kans is dat het niet meer lukt.
  • Als je het moederbord eruit hebt gehaald, doe deze in een bad met Isopropylalcohol.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om zelf het toestel open te maken, kun je het toestel ook eerst zo goed mogelijk droogmaken, om deze vervolgens in een bak met rijst te leggen. Rijst heeft de eigenschap dat deze vochtontrekkend werkt. Laat je toestel enkele uren in bak met rijst liggen. Misschien zelfs wel een nachtje erin laten zitten.

Je moet zeker geen wonderen verwachten van bovenstaande optie. Want als het toestel te lang in water heeft gelegen dan zit het water dieper in het toestel en zal de rijst niet veel helpen. Breng hem dan zo snel mogelijk naar een reparateur. Hij of zij kan dan kijken of ze het moederbord goed kunnen behandelen zodat je iPhone het weer doet. In 60-70 % van de gevallen doet het toetsel het weer indien je er snel handelt.

Kijk ook naar deze link: https://www.youtube.com/watch?v=hh_6scuxq00

 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Cube42, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.