Groene trend: modieuze vegan must-haves voor je smartphone

Groene trend: modieuze vegan must-haves voor je smartphone

In een wereld waarin we ons steeds meer bewust worden van de impact van onze keuzes op het milieu en dierenwelzijn, is het tijd om onze accessoires onder de loep te nemen. Neem nou je smartphone, dat kleine apparaat dat je dagelijks gebruikt en altijd bij je draagt. De beschermhoesjes en tasjes daarvoor zijn vaak gemaakt van leer of plastic - niet bepaald materialen die de planeet of de dieren een warm hart toedragen.Waarom traditioneel leer en plastic niet meer van deze tijd zijn

Laten we eerlijk zijn: de productie van traditioneel leer heeft een behoorlijke impact op zowel dieren als het milieu. De leerindustrie is één van de grootste vervuilers en draagt bij aan de vernietiging van natuurlijke habitats. En dan hebben we het nog niet eens over de ethische bezwaren rondom dierenleed.

Plastic hoesjes zijn ook al geen helden voor het milieu. Plastic afval is een van de grootste problemen van onze tijd en met elk nieuw plastic hoesje dragen we hieraan bij. Maar wat als er een manier is om stijlvol te blijven zonder deze negatieve impact?

Het alternatief: vegan telefoontasjes

Hier komt het vegan telefoontasje om de hoek kijken. Deze tasjes zijn gemaakt zonder dierlijke producten en vaak met oog op duurzaamheid. Ze bieden dezelfde bescherming en stijl als hun niet-vegan tegenhangers, maar dan zonder de ethische en ecologische nadelen. En nee, je hoeft niet in te leveren op de 'look' of het gevoel van luxe. Vegan leer kan net zo chic en zacht aanvoelen als echt leer.

De voordelen van vegan leer

Vegan leer is vaak gemaakt van materialen zoals polyurethaan of gerecycled plastic en komt met enkele niet te negeren voordelen. Het is bijvoorbeeld veelzijdiger dan traditioneel leer, aangezien het in allerlei kleuren en texturen kan worden geproduceerd zonder schadelijke verfprocessen. Bovendien zijn deze materialen makkelijker te onderhouden en vaak langer houdend dan dierlijk leer.

Groen denken, groen handelen

Als je bewust bezig bent met je impact op de aarde, dan is het logisch om ook bij de keuze van je accessoires stil te staan. Vegan mode is niet alleen een statement, het is een levenswijze die laat zien dat je geeft om meer dan alleen je eigen comfort. En met de opkomst van vegan lederwaren is er geen reden meer om terug te gaan naar oude gewoontes.

Denk aan de voetafdruk die je achterlaat en de levende wezens die je beïnvloedt met je consumentenkeuzes. Door te kiezen voor vegan opties, draag je bij aan de vermindering van dierenleed en milieuvervuiling en dat is iets waar je trots op kunt zijn.

Milieuvriendelijke mode voor je mobiel

Nu je weet waarom vegan opties de betere keuze zijn, laten we eens kijken naar wat je nog meer kunt doen om je smartphone-gebruik groener te maken:

  • Kies voor accessoires van gerecycled materiaal. Er zijn hoesjes op de markt die gemaakt zijn van gerecyclede plastic flessen.
  • Ga voor biologisch afbreekbare hoesjes als je iets nieuws wilt dat niet bijdraagt aan de plastic soep.
  • Overweeg een hoesje dat energie bespaart, zoals die met ingebouwde zonnecellen.
  • Kijk naar merken die een deel van hun opbrengst doneren aan milieuorganisaties.

Deze stappen kunnen helpen om de voetafdruk die je smartphone heeft op de wereld te verkleinen.

Duurzame accessoires, stijlvol en verantwoord

Het is tijd om onze dagelijkse modekeuzes in lijn te brengen met onze waarden. Een tasje voor je smartphone is meer dan een modeaccessoire; het is een statement, een keuze voor duurzaamheid en tegen dierenleed. Met een breed scala aan designs en kleuren die tegenwoordig beschikbaar zijn, is er geen reden om concessies te doen aan je stijl.

Bedankt namens de dieren

Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een nieuw hoesje of tasje voor je smartphone, denk dan aan de positieve impact die jouw keuze kan hebben. Het is een kleine stap voor jou, maar een grote sprong voor dierenwelzijn en de gezondheid van onze planeet. Door te kiezen voor vegan leer, draag je bij aan een groenere wereld en dat is iets waar niet alleen jij, maar ook de dieren je dankbaar voor zullen zijn. En onthoud: mode moet goed voelen, voor jou en voor de wereld om ons heen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.