Glasvezelkabel kopen | Klaar voor de toekomst

Glasvezelkabel kopen | Klaar voor de toekomst

Waarschijnlijk hoor je het steeds vaker. “Ja we krijgen glasvezel in de straat”.  Steeds meer mensen in Nederland krijgen vroeg of laat te maken met glasvezelverbindingen. Dit zijn verbindingen die het mogelijk maken enorme hoeveelheden informatie per seconde te versturen met de snelheid van het licht. Om dit voor elkaar te krijgen kun je een glasvezelkabel kopenDe voordelen van glasvezel

Hiermee kun je snelheden tot wel 100 Gigabyte per seconde halen. In tegenstelling tot de matige snelheden die de koperen verbindingen van vroeger ons konden bieden. Ook al heb je waarschijnlijk nooit problemen gehad met de oudere internetsnelheden, toch zijn er plekken waar internet bijna niet meer mogelijk is door de lage snelheden. Dit komt omdat de verbindingen een bepaalde hoeveelheid data per seconde kan versturen. Wanneer een hele straat van 500 woningen dan tegelijk Netflix aan het streamen is kan het netwerk de gevraagde snelheden niet leveren, wat resulteert in een slechte netwerk connectie.

Waarom een kabel kopen?

Veel mensen krijgen het ongevraagd aangelegd, dus waarom zou ik er dan een kopen? Voor veel mensen is dit inderdaad het geval, maar dat komt omdat bedrijven zoals KPN hierin investeren zodat ze in en bepaalde wijk hogere snelheden kunnen aanbieden. Stel u leest dit en u bent van KPN of een andere provider, dan is het toch echt aan u om deze verbindingen te betalen en het vervolgens beschikbaar te stellen voor consumenten. Wanneer u geen internetprovider bent maar een ander bedrijf dan kunt u ook glasvezel kopen. Glasvezel wordt niet overal aangelegd, en wanneer u voor uw bedrijfsvoering glasvezel nodig hebt kunt u dit ook zelf aanschaffen. We sluiten de verbinding dan aan op een ander hoofdnetwerk waardoor de glasvezelverbindingen op bedrijfslocatie mogelijk worden. Dit kan het geval zijn wanneer u bijvoorbeeld met meerdere honderden mensen tegelijk gebruik moet maken van het internet en met de huidige verbinding is dit nagenoeg onmogelijk.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.