iPhone SE: nieuwe 4 inch iPhone van Apple

iPhone SE: nieuwe 4 inch iPhone van Apple

Apple heeft de iPhone SE op 21 maart 2016 eindelijk officieel gepresenteerd. Het is de nieuwe 4 inch smartphone van Apple die de iPhone 5S uit 2013 vervangt.Apple had op 21 maart grote aantallen journalisten voor een speciaal event uitgenodigd. Op de invitatie voor het Apple event stond enkel de tekst "let us loop you in" weergegeven en verder werd er niets bekendgemaakt over het evenement. Er gingen echter al langer geruchten over een nieuwe iPhone. Deze werd tijdens het event ook daadwerkelijk gepresenteerd door Tim Cook, CEO van Apple. De nieuwe Apple smartphone heeft de naam iPhone SE gekregen; afkomstig van de verwijzing naar Special Edition. Het is de opvolger van de iPhone 5S. Het toestel komt beschikbaar met abonnement en als los toestel en gaat over de toonbank in de kleuren zilver, goud, spacegrijs en roségoud.

4 inch iPhone

De smartphone onderscheid zich van de laatste iPhones door het 4 inch Retina display. De iPhone 6S heeft een display van 4,7 inch en de 6S Plus 5,5 inch. Apple verwacht dat er nog altijd veel consumenten zijn die een iPhone met een 4 inch Retina display willen aanschaffen. Ieder jaar worden er immers nog meer dan 30 miljoen iPhones verkocht met een 4 inch display. Het display van de iPhone beschikt niet over 3D Touch. Deze drukgevoelige techniek is wel aanwezig in de iPhone 6S. Mogelijk heeft Apple hiervoor gekozen om de kosten te drukken van de kleinere iPhone. Het betekent wel dat er minder functies aanwezig zijn om acties uit te voeren op de iPhone.

A9 Processor en specs

De smartphone beschikt over hardware dat gelijk is aan de iPhone 6S. De smartphone beschikt over een krachtige A9 processor. Gelijk aan de iPhone 6S bevat de smartphone de Touch ID vingerafdrukscanner. Bij aankoop draait de smartphone op iOS 9.3 besturingssysteem. Het is een mogelijkheid om met het Apple Pay betalingssysteem af te rekenen door de nfc chip. Deze chip maakt het mogelijk om draadloos te betalen. Het toestel is verkrijgbaar in twee varianten: een 16Gb versie en een 64GB variant.

Camera

Over de iPhone SE camera kan veel gezegd worden maar veel is al bekend. De camera heeft dezelfde sensor als de iPhone 6S. Er is een 12 MP iSight camera aan de achterkant met video opname in 4K. Met deze uitstekende camera kunnen Live Photos geschoten worden waarbij er een paar seconden beeld wordt opgenomen tijdens het maken van foto’s. De camera heeft ook vele features zoals touch focus, face/smile detection, HDR en een panoramamodus tot 63 megapixels. Aan de voorkant is er  een 1,2 MP frontcamera welke gebruikt kan worden met Retina Flash (display flitser).


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Michael, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.