Scatter symbolen op de gokkast

Scatter symbolen op de gokkast

Wanneer je als startend online gokker de wereld van het Nederlands online casino aan het ontdekken bent kom je waarschijnlijk termen tegen waar je eerder nooit van gehoord had. Zo zijn er vele verschillende spellen die je kan spelen en zijn er per spel specifieke termen die gebruikt worden voor aanduidingen in het spel. Wanneer je af en toe op een van de slotmachines speelt, zie je waarschijnlijk weleens de term scatters voorbij komen. Hieronder zullen we je eens haarfijn uitleggen wat dat dan precies betekent.Laten we beginnen bij het begin. Zo begint het namelijk allemaal bij de eerste gokkasten die tevoorschijn kwamen. In het beginstadium van de gok kasten hadden ze over het algemeen maar één winlijn. Dat was aan het begin dan ook geen enkel probleem, na verloop van tijd werd het spelen met maar één winlijn toch wel een beetje saai eigenlijk. Je had namelijk altijd twee of drie van dezelfde symbolen nodig op één lijn om uiteindelijk wat te winnen. De makers van de gokkast hadden het probleem snel in de gaten en gingen dan ook op zoek naar een goede oplossing. Ze bedachten als oplossing het volgende: de kers werd anders geprogrammeerd dan voorheen, dit zodat je ook een prijs kon winnen wanneer je twee kersen in je scherm had, ongeacht in welke winlijn ze zaten. De kers is daardoor de eerste scatter geworden.

Een scatter symbool is dus eigenlijk in het Nederlands een kris kras symbool waarmee je een geldprijs kunt winnen zonder dat deze op een winlijn moet vallen. De scatter symbolen van tegenwoordig werken nog steeds op dezelfde manier. Zo’n symbool kan vandaag de dag wel verscheidene vormen aannemen, denk aan bloemen, goudstaven, dollartekens of kroontjes. De symbolen hoeven dus niet constant op één winlijn te vallen, ze hoeven enkel in je beeld te staan. Bij het grotendeel van de machines heb je recht op een prijs wanneer er drie of meer scatter symbolen in je beeld stan. Soms werken de symbolen anders bij online machines. Soms zijn de scatter symbolen jokers of activeren ze een ander bonusspel, dit is echter niet altijd het geval.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.