Welke zuigrobot je moet kopen

Welke zuigrobot je moet kopen

Het vinden van een geschikte zuigrobot is niet zo eenvoudig. Met de veelheid aan modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, is kiezen vaak niet eenvoudig. Om erachter te komen welke robotstofzuiger het beste bij jouw huis past, hebben we een paar tips voor je.Het vinden van een geschikte zuigrobot is niet zo eenvoudig. Met de veelheid aan modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, is kiezen vaak niet eenvoudig. Om erachter te komen welke robotstofzuiger het beste bij jouw huis past, hebben we een paar tips voor je.

Koop een zuigrobot - daar moet je op letten

Grootte van het te reinigen oppervlak

Wat je allereerst moet controleren, is hoeveel vierkante meter de zuigrobot bij jou moet stofzuigen. Als je huis wat klein is, is een basismodel met willekeurige navigatie vaak voldoende, die met één acculading zo'n 60 m2 zuigt. Als uw huis echter wat groter is, raden we meestal een model aan met methodische navigatie en automatisch hervatten (automatisch opladen en daaropvolgende reiniging). Het aantal kamers is ook belangrijk. Een stofzuigerrobot met het random-principe kan moeilijk zelfstandig zijn weg vinden in meerdere kamers. Deze modellen kunnen daarom het beste kamer voor kamer worden gebruikt. Als je een huis hebt met veel kamers die de robot zelfstandig moet stofzuigen, dan kun je het beste een model met methodische navigatie gebruiken (bijvoorbeeld met een camera of laser). Drempels overwinnen

Veel robotstofzuigers kunnen over drempels komen

Als de dorpels hoger zijn dan 2 cm, zal het helaas moeilijk zijn. In dit geval moet u de robot met de hand naar de volgende kamer dragen. Wat weer betekent dat een basismodel met willekeurige navigatie volstrekt voldoende is. Een kleine tip: veel van onze klanten bouwen een kleine oprit voor de robot zodat deze er gewoon overheen kan rijden.

De opname van honden- en kattenhaar

Een bijzonder belangrijk selectiecriterium voor eigenaren van gezelschapsdieren. Als je katten en honden in huis hebt, moet je veel meer vuil opzuigen en heb je een geschikt reinigingssysteem nodig met een bijzonder sterke zuigkracht.

Oriëntatie in de kamer

Zoals in het begin kort vermeld, gebruiken de vacuümrobots verschillende navigatiepatronen. Er zijn modellen die willekeurig door je huis rijden. Zoals u zich kunt voorstellen, duren deze iets langer en zijn daarom geschikter voor kleine ruimtes. Dit principe maakt het moeilijk om meerdere kamers onafhankelijk van elkaar te reinigen. Andere robotstofzuigers gebruiken een camera of laser om de omgeving te scannen en beter hun weg in de kamer te vinden. Ze kennen het schoonmaakgebied en bewegen zich methodisch door het huis (parallelle paden). Dit betekent dat u bijzonder snel bent en een groter oppervlak kunt reinigen. Ook stofzuigen ze zelfstandig een hele verdieping. Specialiteit "Auto-Resume": vacuümrobots met Auto-Resume rijden terug naar het laadstation wanneer het batterijniveau laag is om op te laden. Ze blijven dan zuigen op het punt waar ze eerder stopten. Dit is vooral handig voor grote appartementen / huizen met veel kamers.

De gewenste soorten besturing

Je hebt nu talloze mogelijkheden om de robotstofzuiger aan te sturen. Of het nu alleen handmatig is, met een smartphone-app, met spraakdiensten zoals Amazon Alexa, een Facebook Messenger-chatbot of IFTTT - hier hoef je alleen maar na te denken over hoe je de robot wilt besturen. Hoeveel geluid kan hij maken? In vergelijking met een normale stofzuiger zijn de stofzuigrobots erg stil in gebruik. Er zijn echter verschillen tussen de modellen. Het volume varieert tussen 50 dB en 70 dB, afhankelijk van het model. Het volume is voor velen een selectiecriterium, maar voor velen ook niet, aangezien de robot vaak zijn werk doet als er niemand thuis is.

De tijdprogrammering

Veel robotstofzuigers kunnen alleen handmatig of met een afstandsbediening worden gestart. Er zijn echter ook een groot aantal vacuümrobots met tijdregeling die op een gewenst tijdstip automatisch kunnen worden gestart. Ook hier dient u zich af te vragen of u een dergelijke programmeermogelijkheid nodig heeft of niet. We vinden ze nog steeds praktisch omdat we er niet aan hoeven te denken om elke dag de robotstofzuiger te starten als we het appartement verlaten.

Welke stofzuiger kiezen?

Kijk voor een vergelijking naar onze Beste stofzuiger 5top.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.