Trend LED Lighting

Trend LED Lighting

Trend LED Lighting

Trend LED Lighting is een kennisbank en blog met de laatste trends en artikelen over LED verlichting. Onderwerpen zoals Human Centric Lighting, de vele besparingsmogelijkheden en de nieuwste toepassingen en technieken in de LED verlichting. We zien de laatste jaren de zoekvolumes en online bestellingen van LED producten steeds meer toenemen. Het aantal verschillende aantal LED licht producten breid zich ook steeds meer uit en worden gehele lichtplannen steeds meer toegepast in het bedrijfsleven. 

LED lampen zijn tegenwoordig in vele diverse vormen en maten verkrijgbaar. De investering in LED verlichting is bij de aanschaf een stuk duurder dan gloeilampen of halogeenlampen. Echter zien we dat bij LED de kosten weer worden terugverdiend door veel efficiënter en lager stroomverbruik. Ook zijn de onderhoudskosten veel lager en bestaan er bovendien ook subsidies op groene investeringen in het bedrijf.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes en trends over LED verlichting volgen? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Indien u zelf ook graag publicaties wilt bijdragen kunt u ook contact opnemen een uw verzoek indienen via info@trendledlighting.nl

 Lichtplan Consultants en Human Centric Lighting

Lichtplan Consultant. Een nieuwe term die we steeds vaker zien terugkomen als nieuwe verantwoordelijkheid en eigenlijk als nieuw beroep in de LED verlichting wereld. Welke LED producten passen het beste bij mij? Wat wil ik precies creëren met LED verlichting? Hoe werkt het installeren van de LED producten precies? Allemaal vragen die op dagelijkse basis gesteld worden en ook weer per type klant verschillen.

Door de nieuwe technieken en toepassingen van LED licht producten en daarnaast de studies die zijn gedaan op de effecten van bepaalde lichtkleuren op de mens is er een geheel nieuwe wereld rondom LED ontstaan. Een onderzoek genaamd “Human Centric Lighting” stelt de mens centraal en heeft onderzocht wat de effecten van diverse kleuren licht hebben op de mens.

Zo is er vastgesteld dat bepaalde kleuren een effect kunnen hebben op de concentratie, gemoedstoestand en vele andere emoties. LED licht kan dus gebruikt worden om bijvoorbeeld de concentratie op de werkvloer te verhogen (of juist onbedoeld verlagen!)

Daarnaast zijn de toepassingen in bijvoorbeeld medische klinieken ook te zien omdat momenteel al van LED verlichting gebruikt word gemaakt om een aangename sfeer te creëren in wachtkamers en behandelruimtes.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Seopauluzz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.