Voorkom teveel kalkvorming door het gebruik van een waterontharder

Voorkom teveel kalkvorming door het gebruik van een waterontharder

Het water wat bij jou thuis uit de kraan komt heeft hiervoor al een lange weg afgelegd als grond- of rivierwater tot bij het waterzuiveringsbedrijf. Tijdens deze weg worden er veel kalkmineralen opgenomen door het water. Kalk is geen mineraal waar je je direct zorgen over moet maken maar teveel kalk kan vervelende bijwerkingen met zich meebrengen. Het gebruik van een waterontharder zorgt ervoor dat het water zachter wordt en tegelijkertijd minder kalk bevat. In dit blog lees je meer over het effect van kalkvorming en het nut van een waterontharder.Kalkmineralen in water

Zoals in de intro vermeld, ontkom je er niet aan dat er kalk in het water zit. Kalk is een mineraal dat nodig is om te voorkomen dat de transportleidingen van water worden aangetast. Waterzuiveringsbedrijven zijn wettelijk verplicht om niet alle kalk uit het water te verwijderen. Over kalk wordt ook wel gezegd dat het goed voor je is door de calcium en magnesium die het bevat. Teveel kalk is echter op de lange termijn schadelijk.

Bijwerkingen van teveel kalkvorming

Waterleidingen worden speciaal aangelegd met een omhulsel aan de binnenkant. Wanneer er teveel kalk door de waterleidingen stroomt kunnen deze aangetast worden. Teveel kalk in het drinkwater zorgt ook voor kalkvorming op het sanitair. Dit trekt sneller vuil aan dan dat het er niet zit. 

Het gebruik van een waterontharder

Zonder een waterontharder heb je geen invloed op de hoeveelheid kalk die ontstaat in de waterleidingen. Een waterontharder zorgt voor waterontharding op een milieuvriendelijke en zeer schone manier. Tevens heeft het invloed op de levensduur van apparaten in het huis als de cv ketel en vaatwasser. Het heeft eigenlijk invloed op alle apparaten die een verwarmingsinstallatie bevatten. De beste tip die aan je meegegeven kan worden is om teveel kalkvorming vanaf de bron aan te pakken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.