Top 5 apparaten voor een slimmer huis

Top 5 apparaten voor een slimmer huis

Tegenwoordig is een woning op verschillende manieren slimmer in te richten. Denk aan slimme luidsprekers, slimme lampen en slimme thermostaten. Bekijk de top 5!We zijn dagelijks in de weer met het testen van smart home apparaten en slimme gadgets. Allemaal met een doel: slimmer wonen! In totaal zijn er zo'n 40 verschillende slimme apparaten te ontdekken, die allemaal net wat meer of minder bijdragen aan slimmer wonen. Zo is een slimme speaker super interessant om andere apparaten in huis met spraak te kunnen bedienen en kun je met slimme lampen diverse scenario's instellen. We zetten de top 5 apparaten voor een slimme woning voor je op een rij! Ontdek de mogelijkheden en waarom deze juist in onze top 5 voorkomen!

1. Slimme verlichting voor slimme woning

Slimme verlichting is vormt vaak de basis van een smart home. Je kunt er diverse andere apparaten aan koppelen, waarna je de lampen op specifieke factoren kunt laten reageren. Zo kun je bij rookdetectie van een slimme rookmelder, de lampen laten knipperen. Daarbij zijn de lampen op afstand te bedienen met bijvoorbeeld je smartphone of tablet! Wist je dat er slimme lampen zijn die in wel 16 miljoen verschillende kleuren kunnen schijnen?

2. Slimme deursloten voor een betere beveiliging

Met veel verschillende smart home apparaten in huis, wordt het een aantrekkelijke woning voor inbrekers. Er is immers veel waarde te vinden in de woning. Tijd om de deur beter te vergrendelen met een slim deurslot! Met slimme deursloten kun je op afstand je deuren sluiten en openen. Daarbij kun je personen een digitale (tijdelijke) sleutel geven, waarna je een notificatie krijgt als ze toegeng hebben gekregen tot jouw woning. Ook hierbij is er veel te verbinden met dit type apparaten: zo kun je de hal verlichting aan laten springen als de deur geopend wordt.

3. Slimme deurbel: handig en veilig tegelijk

Ook de slimme deurbel is een goed toevoeging van een slimme woning. Bekijk wie er voor de deur staat als er aangebeld wordt en spreek deze toe als je onderweg bent! Dit kan ook zeer interessant zijn voor pakketbezorgers: ben je niet thuis en belt de postbode aan voor een pakketje? Vertel hem dan waar hij of zij deze neer kan leggen! Met een slimme deurbel is er ook sprake van een mooie win-win situatie: je haalt er ook gelijk een slimme beveiligingscamera mee in huis!

4. Slimme beveiligingscamera voor nóg betere beveiliging

Op de vierde plaats in onze top 5 apparaten voor een slimme woning hebben we de slimme beveiligingscamera geplaatst. Dit type camera's is veel slimmer dan 'klassieke' varianten. Zo kun je via je smartphone of tablet 24/7 (waar je ook bent) je huis en omgeving in de gaten houden. Er zijn slimme beveiligingscamera's die zelfs gezichten herkennen: wordt er een onbekend gezicht gedetecteerd, dan krijg je hierover direct een notificatie!

5. Smart home controller, de basis van jouw slimme woning

Niet zozeer een losstaand apparaat waar je direct iets aan hebt, maar als je meerdere apparaten in huis hebt is dit misschien wel de meest belangrijke basis van een smart home! Met een smart home controller kun je eenvoudig slimme apparaten met elkaar verbinden en complete smart home scenario's creëeren. Een smart home controller is vaak in fysieke vorm, waarvan Homey of de ICS 2000 van KlikAanKlikUit goede voorbeelden van zijn. Echter is er ook van alles mogelijk in de vorm van software. Een veelgebruikt voorbeeld is IFTTT, wat staat voor If This Then That. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Rob, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.