Zo voorkom je inbraken tijdens je vakantie

Zo voorkom je inbraken tijdens je vakantie

Een jaarlijks terugkerend thema: inbraakgolven tijdens de zomervakantie. Jij ligt heerlijk in je zwembroek nietsvermoedend aan het strand, maar ondertussen wordt je huis leeggeroofd. Het lijkt wellicht wat overdreven, feit is echter dat het aantal inbraken ieder jaar forst stijgt in de zomer. Gelukkig kan je zelf veel doen om dit te voorkomen, maar hoe doe je dat dan? Slim je huis beveiligen doe je zo!Zo voorkom je inbraken tijdens je vakantie

De zomervakantie is misschien wel de tijd van het jaar waar we allemaal het meest naar uitkijken. Dat geldt echter niet alleen voor vakantiegangers, maar ook voor inbrekers. Verlaten huizen vol waardevolle spullen als televisies, laptops en sieraden zijn een gemakkelijke prooi voor inbrekers. Ze weten namelijk dat jij niet plotseling thuis zal komen en kunnen ongestoord te werk gaan. Je leest hieronder de vier beste manieren om je te helpen voorkomen dat inbrekers jouw huis kiezen als prooi.

Laat je post niet slingeren

Een zeer eenvoudige indicatie dat je op vakantie bent is een uitpuilende brievenbus. Als je thuis bent zou je deze immers legen of de post op je deurmat oprapen. Zorg er daarom altijd voor dat er iemand is die voor jou netjes je brievenbus leegt, bijvoorbeeld een vriend, de buurvrouw of een familielid. Verzoek ze overigens ook de post niet op één stapel in het zicht te leggen. Ieder kwaadwillend persoon die een blik naar binnen werpt, geef je hiermee alsnog een indicatie dat je er niet bent.

Even geen social media

Behalve dat we je tijdens je vakantie sowieso adviseren om even social media los te laten, om helemaal te ontspannen, is het verstandig om geen berichten te plaatsen van je vakantieadres, in te checken op een luchthaven of foto’s van het strand te laten zien waar je op dat moment bent. Iedereen weet zo namelijk dat je op vakantie bent, zeker als je profiel openbaar is. Ook als je alles afgeschermd hebt doe je dit beter niet. Ondanks dat je al je vrienden waarschijnlijk vertrouwt, weet je het maar nooit. Weet jij wat die oude schoolvriend die je al vijftien jaar niet gezien hebt met zijn vrije tijd doet?

Lachen voor de camera

Een slimme inbreker wil niet gezien worden. Wanneer hij of zij een camera ziet hangen, is de kans daarom groot dat jouw huis overgeslagen wordt. Voor je eigen gemoedsrust is het slim om een wifi camera op te hangen. Hiermee kan je tijdens je vakantie op je smartphone of tablet precies zien wie er bij je voordeur of tuin is geweest, en heb je dus ook eventuele inbrekers in beeld en kan je direct zelf de politie bellen!

Het licht gezien

Een donker huis in de avond is een enorme hint dat er niemand thuis is. Zorg er daarom dus voor dat het in jouw huis niet donker is. Dit kan door gebruik te maken van een eenvoudige tijdsschakelaar of met slimme verlichting. Zo is het met Philips Hue verlichting mogelijk om op afstand je lampen aan en uit te doen of routines in te stellen, zodat dit vanzelf gebeurt. Het is bovendien een goede toevoeging aan je sfeer in huis wanneer je wel thuis bent!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzengers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.