Gebruik van Videowall neemt toe!

Gebruik van Videowall neemt toe!

Inmiddels niet meer weg te denken langs de snelweg en bij een evenement: de videowall. De ontwikkeling gaat snel, de prijs zakt en de omvang van de schermen neemt toe!Nu de productie van led’s steeds grotere vormen aanneemt waardoor de prijzen zakken worden systemen die werken met deze technieken ook steeds bereikbaarder. Het inzetten van led’s om beeldschermen te creëren is allang niet bijzonder meer maar de formaten waarin dit gebeurd worden steeds groter.

Groot formaat schermen

Voor apparaten worden de led-schermen vooral steeds helderder en scherper maar ook voor grote formaten lijken fabrikanten de grenzen op te willen zoeken. Die grenzen vervagen echter! Tegenwoordig is zo goed als elk formaat ledscherm te produceren en gaat dit door de techniek om de led-panelen aan elkaar te koppelen bovendien steeds makkelijker.

Videowall

Het concept ‘videowall’ bestaat al lang maar bleef tot de laatste jaren altijd een beetje een mythische term. Je wist wat het was, een gigantisch beeldscherm, maar eigenlijk bestond het niet of nauwelijks. Die dagen zijn inmiddels definitief voorbij. Videowall’s worden langzamerhand gemeengoed. Geen muziekevenement gaat meer van start zonder gebruik te maken van grote schermen waarop de beelden op het podium live worden getoond. Ook bezoekers die geen plaats vooraan hebben kunnen bemachtigen zijn daardoor instaat om tot in de kleinste details het optreden goed te volgen.

Winkelcentra

Ook op publieke plaatsen worden de led-videowall’s tegenwoordig aangetroffen in vaste opstellingen. In winkelcentra worden ze gebruikt om evenementen aan te kondigen maar ook voor reclamedoeleinden is een videowall bijzonder in trek. Sommige bedrijven, bijvoorbeeld aan een drukke weg, investeren zelfs in een eigen videowall welke slechts de aandacht trekt voor enkel het eigen bedrijf. Bewegende beelden vallen altijd immers meer op dan een reclamebord, nietwaar?

Huren of kopen

Zoals hierboven vermeld wordt de investering in een videowall voor een vaste installatie door grotere organisaties al veelvuldig gedaan. Voor tijdelijke oplossingen is ook het huren van een videowall geen enkel probleem. Diverse bedrijven in het land bieden de mogelijkheid aan om een videowall gemonteerd op een aanhanger of trailer voor een dag of langer te huren. Deze systemen kunnen snel worden geplaatst en kunnen al worden aangestuurd met een standaard laptop. Vaak kunnen deze bedrijven ook camera systemen en andere extra’s leveren afhankelijk van uw wensen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 DeVries, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.