Kobo scherm kapot

Kobo scherm kapot

In dit artikel wordt ingegaan op wat je kan doen tegen een kapot Kobo scherm en wat je ermee kan als je scherm onverhoopt toch kapot is gegaan. Ten eerste is het altijd beter om schade te voorkomen. Daarom is een kwalitatief goede Kobo cover aan te raden. Als hij dan toch kapot is dan is kun je hem zelf repareren, laten repareren, of het misschien wel claimen bij de verzekering.Met de komst van het digitale boek en de e-reader, is er een nieuw probleem ontstaan. Kon je vroeger je boek nog op de grond laten vallen en waren hooguit de bladzijdes wat gekreukt, nu moet je dat niet meer proberen met je e-reader. Als je nu je e-reader laat vallen of hij ergens tussen vastklemt, kan het scherm kapotgaan door val of drukschade. In dit artikel beschrijf ik wat te doen om dit te voorkomen, en wat je kunt doen als je scherm al kapot is.

Voorkomen is beter dan genezen!

Om te voorkomen dat je scherm kapotgaat is het beter om dit te voorkomen dan te genezen. Dé manier om je scherm te beschermen tegen schade is het aanschaffen van een kwalitatief goede cover. Deze cover zal je e-reader geheel rondom een extra laag geven zodat je e-reader meer kan hebben dan zonder deze cover.

Uit het oogpunt van bescherming van je e-reader, is het aan te raden om een hoesje te nemen waar je je e-reader in klikt, en niet in schuift. Door het inkliksysteem is er minder kans dat je e-reader uit de cover schuift en is er dus een kleinere kans op schade. Verder hebben klikhoezen vaak een stevige achterkant waar hij ingeklikt wordt, waardoor ook dit meer stevigheid biedt. Verder moet je ervoor zorgen dat als het hoesje is dichtgeklapt, dat hij de e-reader geheel rondom is omsloten, zodat hij netjes beschermd is.

Tip: Neem een hoesje waar een magneet inzit. Dit zorgt er ten eerste voor dat de cover niet zomaar open kan schieten en voor schade kan zorgen. Verder zorgt dit ervoor dat vaak de sleepcover functie van de e-reader gebruikt kan worden. Bij het open en dichtslaan van de e-reader zal je e-reader automatisch aan of uit gaan. Een van de e-readers waar dit wel bij gebruikt wordt is de Kobo Aura V2.

Als je een Kobo e-reader hebt, dan is het aan te raden een kwalitatief goede Kobo cover te kopen.

Kapot Kobo Scherm

Mijn scherm is al kapot, wat nu?

Als je scherm al kapot is, dan zijn er verschillende opties om ervoor te zorgen dat hij weer gerepareerd wordt.

Ten eerste kun je het zelf doen. Op verschillende websites, zoals e-bay kun je op zoek gaan naar een vervangend scherm. Als je dan verder op internet kijkt, dan kun je vaak een tutorial vinden om het scherm te maken. Het voordeel van het zelf vervangen is dat het goedkoper is en vaak nog de moeite waard. Hieronder vindt je een voorbeeld voor de Kobo Touch:

Ten tweede kun je teruggaan naar de winkel waar je hem gekocht hebt. Deze kunnen je verder helpen en je vertellen wat het je kost om een nieuw scherm erop te zetten. Meestal zal dit erg prijzig zijn en niet de moeite waard. Tenzij je een erg dure e-reader hebt, is het meestal meer de moeite waard om een nieuwe e-reader te kopen.

Ten derde kan het onder een bepaalde verzekering vallen. Check even of je een verzekering hebt voor het kapotgaan van elektronica. Als iemand anders hem kapot heeft gemaakt, kun je het vaak claimen onder de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van deze persoon.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 MerelVD, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.