Wat is een netwerkspeler?

Wat is een netwerkspeler?

Als je nieuw bent in de wondere wereld van netwerkspelers, heb je misschien een paar vragen over de functies van deze magische machines. In mijn blog geef ik een overzicht van alles wat je moet weten. Wat is een netwerkspeler? Een netwerkspeler is een slim apparaat dat een verscheidenheid aan digitale bestanden van verschillende bronnen kan afspelen, draadloos en in een fantastische kwaliteit.



Een netwerkspeler in onmisbaar wanneer je:

  • Enorme CD collecties op je computer hebt
  • Heel veel Spotify-afspeellijsten hebt samengesteld met je favoriete muziek
  • Luistert naar internetradio-uitzendingen of podcasts

De muziek is allemaal speelbaar via een internetverbinding, uw thuisserver of zelfs rechtstreeks verbonden met een kabel. Ze kunnen eenvoudig worden bediend met behulp van speciale apps op slimme apparaten, dus navigeren door uw muziekverzameling is een fluitje van een cent.

Waarom zou ik een netwerkspeler kopen?

Netwerkspelers brengen twee belangrijke voordelen met zich mee: gemak en kwaliteit. Al uw muziek wordt geleverd via één gebruiksvriendelijke box, zonder afbreuk te doen aan de audiokwaliteit. Je kunt kiezen uit veel fantastische hifi merken, zoals:

Deze drie merken zijn zeer vooruitstrevend. Dat is te zien in de kwaliteit van hun producten en de technologische ontwikkelingen die zij ieder jaar doormaken. Zo hebben de netwerkspelers van Cambridge Audio zelfs prijzen gekregen. De netwerkspelers hebben drie keer een reeks lovende recensies en prijzen verzameld, waaronder de award 'Hi-Fi' Streamer of the Year!

Het StreamMagic-platform van Cambridge Audio

Om dit gemak en deze kwaliteit te leveren, heeft Cambridge een eigen streaming-platform, StreamMagic, ontwikkeld. Voor het gemak kunt u toegang krijgen tot muziek via platforms zoals Apple Airplay, Spotify Connect, UPnP-netwerken, NAS-netwerkstations en nog veel meer. Het platform is volledig op maat gemaakt, zodat het platform geüpdatet en verbeterd kan worden wanneer er nieuwe technologieën zijn ontwikkeld.

Unieke up sampling technologie

Alle muziekbestanden werken via een eigen ATF up sampling technologie, die helpt alle emoties en ingewikkeldheden van uw muziek naar voren te brengen en tegelijkertijd worden timingfouten bij digitaal afspelen verwijderd. Bestanden kunnen met een high-end digitale signaalprocessor worden gesampled tot 24-bits 384 kHz van superkwaliteit. Het maakt dus niet uit welke verbinding het heeft, alle ingangen klinken precies zoals ze oorspronkelijk werden gemaakt om te worden gehoord.

Er is naadloze controle bij het navigeren door uw muziekbibliotheek vanuit een op maat gemaakte app, Cambridge Connect. Met de gratis download kunt u afspeellijsten samenstellen, presets instellen en door uw bestanden bladeren zonder door verwarrende menu's en mappen te hoeven scrollen.

Netwerkspelers zijn een must-have voor muziekliefhebbers die op een eenvoudige en gemakkelijke manier hun muziek willen afspelen. Muziek is gemaakt om gehoord te worden.


© 2015 faydewinter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.