NCOI, LOI of NTI?

NCOI, LOI of NTI?

NCOI, LOI of NTI? Niet iedereen zal het weten maar alle drie de opleiders zijn eigendom van de NCOI Groep. Wil je graag een erkende mbo- of hbo thuisstudie doen dan kom je al snel bij hen terecht. Toch maakt het wel een verschil bij wie je studeert getuige de reviews op het internet.

 <h2>NCOI Groep</h2>

De NCOI is een onderwijsgigant geworden op het gebied van thuisstudie, opleidingen en trainingen. De naam NCOI staat voor Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut en werd in 1996 opgericht. Het laatste decennium nam het bedrijf tal van opleiders over waardoor het nu de onbetwiste marktleider is geworden. Het opleidingsinstituut Scheidegger werd in 2010 overgenomen en het bekende Schoevers (directiesecretaresses) viel ten prooi in 2015. NTI werd gekocht in 2018 en in 2020 kwam ook de LOI in handen van NCOI. In totaal telt de groep 23 opleiders. Is er nog concurrentie over zou je denken?

 

<h2>Diploma of hbo diploma?</h2>

De NCOI kwam afgelopen maand niet goed in het nieuws. Dagblad Trouw maakte melding van het feit dat NCOI de hbo-programma's had betiteld als hbo-diploma. Een hbo-programma duurt een aantal maanden en is onderdeel van een hbo bachelor.  Doordat het een hbo diploma werd genoemd geraakten studenten in verwarring waar de gevolgde thuisstudie nu precies voor stond. Een bachelor van 36 maanden is tenslotte ook een hbo-diploma.  Omdat er met zulke opleidingen veel geld is gemoeid moet de waarde op voorhand duidelijk zijn.  De Onderwijsinspectie gaat de zaak nu onderzoeken.

 

<h2>LOI en NTI</h2>

LOI en NTI bevinden zich in rustiger vaarwater. De LOI geeft duidelijk aan op hun website dat hbo-programma's korte modules zijn van geaccrediteerde bachelors. En dat ze mooi staan op een cv.  Persoonlijk vind ik dat de opleidingen op LOI en NTI beter gepresenteerd worden dan bij NCOI waar je allerlei (extra) bedragen om de oren krijgt.  Heb jij ook interesse in een hbo programma? Op thuisstudie.net vind je een duidelijk overzicht van mbo- en hbo opleidingen van LOI en NTI.  Ook de hbo-programma's zijn hierop te vinden.  

 

<h2>Reviews</h2>

In Trustpilot zijn de reviews niet mals. De NCOI en LOI scoren niet goed met 1,7 sterren en 2,6 sterren. NTI doet het wat beter met 3 sterren. Concurrent NHA leidt de reviews met 3,9 sterren. NHA heeft echter geen volledige mbo- en hbo opleidingen dus cursisten kunnen daar niet studeren als ze een complete opleiding willen volgen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Baps, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.