Dankzij blended learning en een LMS wordt jij de expert voor experts in no-time

Dankzij blended learning en een LMS wordt jij de expert voor experts in no-time

Ben jij van plan om jezelf verder te ontwikkelen? Dankzij de nieuwste leertechnieken gaat dit makkelijker dan ooit. Van je eigen learning management system (LMS) tot blended learning. Het zijn allemaal technieken die zijn gemaakt om jou sneller te laten leren. Aan het einde van dit artikel weet je hoe je jouw leerproces kunt uitstippelen.

Laten we beginnen.Learning management system

Een learning management system (LMS) is software die je helpt om je leerproces te versoepelen en te versnellen. Meestal wordt het ingezet binnen organisaties. Als je een nieuwe collega krijgt dan kan deze persoon in de LMS kijken en daar vindt hij of zij alle relevante informatie. Super handig.

Het is niet alleen handig voor nieuwe collega’s, maar het is ook handig voor jezelf. Er bestaan namelijk ook slimme LMS-varianten die op basis van AI jouw sterktes en zwaktes herkent en een op maat gemaakt leerplan opstelt. Als dat nog niet genoeg is biedt een LMS vaak ook de mogelijkheid tot blended learning en micro-learnings. Dit is volgens vele experts de toekomst van leren.

Blended learning

Blended learning is een vorm van leren waarbij de grenzen tussen technologie en real-life vervagen. De letterlijke vertaling is: gemixt leren. Dat zegt precies genoeg. Het is een combinatie van allerlei verschillende leer methoden. Denk hierbij aan de klassieke studeer boeken, maar ook online cursussen, webinars en zelfs instructiefilmpjes van YouTube. Doordat het een mix is van allerlei verschillende methoden kun jij zelf bepalen welke methode het beste bij jou past.

Als je voorkeur uitgaat naar het lezen van boeken en zelfstudie, be my guest. En als je toch liever gezamenlijk leert met je collega’s dan kan dat ook. Het doel is om kennis tot je te nemen; hoe je dit doet, maakt verder niet uit.

Dankzij deze innovatieve leermethoden wordt leren steeds persoonlijker. En hoe persoonlijker het plan, hoe sneller je zult leren. Dus neem actie en begin met leren!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Blogartikel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.