Weet jij al welke vervolgopleiding je wilt doen?

Weet jij al welke vervolgopleiding je wilt doen?

Veel scholieren zijn al vroeg bezig met wat ze de rest van hun leven willen doen. Alleen die keuze is nog niet zo makkelijk. Sommige scholieren kunnen dat bepalen als ze 18 zijn, maar sommigen moeten die keuze al maken als ze nog maar 15 of 16 zijn, op het MBO bijvoorbeeld. Vaak leidt dit tot verkeerde studiekeuzes, stress en vertraging. Met deze blog proberen we je te enthousiasmeren voor verschillende markten.Toerisme

Ben jij verliefd op vakantie? Dan is toerisme de ideale studierichting! Hier kan je je gastvrijheid, werkdiscipline en creativiteit volop in kwijt. Vaak heeft met een beeld van vrijheid en reizen in het hoofd bij toerisme, maar vaak komt dat in de praktijk niet overeen. Je kan in een hotel gaan werken, maar ook op een vliegveld of een camping. Bovendien is het vaak hard werken voor je boterham. Maar als je van gasten verwennen houdt, is dat het dubbel en dwars waard! Die glimlach van je klanten maakt je hele dag weer goed!

Zorg en welzijn

Ben je zorgzaam en denk je vaak eerder aan anderen dan aan jezelf? Dan ben je uiteraard geschikt voor de zorg! Je werkt secuur volgens alle richtlijnen om je medemens het leven zo prettig mogelijk te maken. Heb je een fascinatie voor een bepaald type mens? Je zou bijvoorbeeld de ouderenzorg, kinderopvang of het ziekenhuis in kunnen gaan. Het veld van zorg & welzijn is gigantisch breed en daardoor kom jij vast op je plek terecht.

Bouw en techniek

Heb jij twee rechterhanden en ben je niet vies van hard werken? Dan is de bouw of techniek wat voor jou! Het opereren van machines, het leggen van straten of huizen bouwen is een kunst op zich! Vaak kun je een goed salaris verdienen en zeg nou zelf, wie wil er nou 40 uur per week achter een computerscherm zitten? Dat is niet aan jou besteed. Je bent liever actief bezig om zo een prachtig resultaat neer te zetten met jouw collega’s! Vaak staan er veel bouw opleidingen op jou te wachten, waardoor jij zo aan de perfecte baan kunt komen!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.