Huiswerkbegeleiding krijgen op je eigen niveau

Huiswerkbegeleiding krijgen op je eigen niveau

Sommige leerlingen hebben meer begeleiding nodig bij het maken van huiswerk dan de andere leerling. Maar over het algemeen komt het vaak voor dat de huiswerkbegeleiding op een algemeen niveau wordt gegeven, en dit is niet voor elke leerling ideaal. Zo komt het dus wel eens voor dat je boven of onder je niveau huiswerkbegeleiding krijgt, en dit is niet echt bevorderlijk voor je studie resultaten terwijl het dat eigenlijk wel zou moeten doen. Het is daarom belangrijk dat je wel werkt met een bureau die je begeleiding geeft op het niveau waar je je op dit moment in bevindt.Wat kun je eraan doen?

Als eerste is het belangrijk dat je huiswerkbegeleiding neemt bij een erkend bureau. Dit houdt in dat ze hiervoor wel de juiste papieren moeten hebben, en dat de leerlingen die daar huiswerkbegeleiding bij hebben ook daadwerkelijk vooruitgang maken met hun studieresultaten. Een van de andere belangrijke dingen die een huiswerkbegeleidingsbureau moet hebben is dat ze aan een intake moeten doen. Aan de hand van dit gesprek kan een bureau bepalen wat voor niveau je hebt, en welke begeleiding je daarbij nodig hebt om je resultaten beter uit te laten komen.

Krijg begeleiding met studenten van het zelfde niveau

Het gebeurd vaak bij huiswerkbureaus dat er veel leerlingen bij elkaar worden gezet met een begeleider. Dit kan natuurlijk wel als alle studenten het zelfde niveau hebben en ongeveer dezelfde begeleiding nodig hebben. Geef dus aan bij de intake op welk niveau je les hebt, en met welke vakken je moeite hebt. Zo kun het huiswerkbegeleidingsbureau rekening houden met de dingen die je moeilijk vind, en je hierin zo goed mogelijk begeleiden. Ook kun je je soms dommer voelen als je begeleiding hebt met allemaal slimmere docenten, en dan durven sommige studenten niet goed vragen te stellen aan hun begeleider.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 artikel1234, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.