De voordelen van werken en leren

De voordelen van werken en leren

Wat is werken en leren precies

Werken en leren gaat vooral om jouw ontwikkeling die je doormaakt. Officieel ben je in dienst van een bedrijf waar je werkzaam bent. Naast je werk ben je ook bezig met een deeltijd opleiding. Met deze deeltijd bouwopleiding bijvoorbeeld ontwikkel je jezelf op een bepaald gebied, deze vaardigheden die je tijdens de opleiding leert kan je dan ook direct weer toepassen in je werk. Zoals eerder al aangegeven is gaat om jouw ontwikkelen, dit alles om de specialist te worden op het gebied die iedere werkgever wenst.De voordelen van werken en leren

Aan de keuzen van werken en leren zitten vele verschillende voordelen verboden. Dit komt omdat je het beste van 2 werelden combineert.

Ontwikkeling

Doordat je een opleiding volgt naast je werk krijg je alle nieuwe ontwikkelingen mee in de branche waar in je werkzaam bent. Doordat je zowel werkt en leert creëren je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Doordat je ervaring opdoet in de praktijk en ook tijdens je opleiding maak je grote stappen vooruit die andere niet zullen maken.

Begeleiding

Of je nu personeel bent of een starter, werknemers zijn altijd blij met werknemers die zichzelf willen ontwikkelen. Door te werken en te leren krijg je een passende begeleiding die ervoor zorgt dat je het gehele traject succesvol doorloopt. De begeleiding vindt zowel tijdens je werk als tijdens je studie. Doordat je door 2 verschillende mensen gecoacht wordt kan je grote sprongen maken in ontwikkeling.

Financieel aantrekkelijk

In het algemeen is het volgen van een opleiding of cursus een investering. Deze investering kost grotendeels geld van je zelf. Echter als je de keuze maakt om te werken en te leren wordt deze investering stukken kleiner. Doordat je in dienst bent bij een werkgever kan het zo zijn dat de werkgever de kosten van de opleiding of cursus voor zijn rekening neemt. Ook kan het zijn dat je dit zelf moet betalen, maar omdat je werkt en leert krijg je betaald voor je arbeid en verdien je geld om de kosten van de studie te dekken. In de meeste gevallen verdien je meer geld dan dat je aan de studie of cursus moet betalen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 sannevermeulen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.