Waar kan ik een yoga teacher training volgen in India?

Waar kan ik een yoga teacher training volgen in India?

Zoals je waarschijnlijk al weet is yoga erg krachtig en een prachtige beoefening die helend werkt voor zowel het lichaam als de geest en de ziel. Als je geinteresseerd bent in yoga studies en meer wil leren over de filosofie, de asanas en de geschiedenis van deze krachtige spirituele praktijk, dan is het aan te raden een bezoek aan India te brengen, ook bekend als de geboorteplaats van Yoga.  Er zijn veel verschillende opties als je yoga wilt studeren in India. Je kan ervoor kiezen om een yogadocentenopleiding te volgen, hierbij wordt over het algemeen geadviseerd om naar een school te gaan die gecertificeerd is door middel van een yogabondgenootschap (de zogeheten Yoga Alliance certified yoga schools). Een andere optie is om de studie te volgen in een ashram. Yoga ashrams staan bekend om de simpliciteit en hebben als doel het distancieren van de dagelijkse afhankelijkheden en het leiden van een simpele levenstijl. Een ashram is comfortabel, maar fundamenteel. Er wordt vaak verwacht van bezoekers dat ze bijdragen aan het functioneren van de ashram door middel van het uitvoeren van taken, zoals koken, schoonmaken, het onderhouden van de tuin, enzovoorts. Als je voorkeur uitgaat naar meer luxueus en ontspannend verblijf, dan kun je beter kiezen voor een yogaretrait. Yogaretraits hebben rustiger programma met voldoende tijd voor zelfreflectie en bezinning.

Er zijn veel plekken in India waar het beoefenen van yoga erg populair is en over veel yogascholen beschikken. Indien je ervoor kiest om een yoga opleiding te volgen in India, dan zijn hier enkele suggesties van populaire bestemmingen waar je de perfecte plek kunt vinden om je opleiding te volgen. Allereerst is Rishikesh een erg populaire locatie voor yogascholen. Er is letterlijk een school op elke hoek. Rishikesh bevindt zich in het noorden van India, gelegen aan de Himalaya, waar een kapitaal aan yoga gecertificeerde scholen, yogadocentenopleidingen en yoga ashrams te vinden is. Een andere bekende plek voor zowel toerisme als yoga is Goa, een deelstaat in het zuidwesten van India. Vaak wordt een bezoek aan Goa geadviseerd aan toeristen die India voor het eerst bezoeken, omdat het de meest verwesterde plek is. In het zuiden zijn er veel mogelijkheden om yoga te studeren op vele mooie locaties. Een van de meest bekende bestemmingen in Zuid-India is Mysore. Samen met Rishikesh wordt Mysore vaak India’s hoofdstad van Yoga genoemd. Hoewel je veel verschillende soorten yogastijlen zult vinden, is de meest populaire stijl in Mysore Ashtanga Yoga.

Wanneer je naar India reist, zul je meestal eerst langs New Delhi moeten. Vanaf Delhi kun je of de trein of een nationale vlucht nemen naar de plaats van bestemming. Er zijn veel nachttreinen waar je comfortabel mee kan reizen bij het aanschaffen van een ticket van hogere klasse. De vluchten zijn snel en comfortabel, maar enigzins duurder dan het reizen met de trein. Er zijn yogascholen  - vooral yogascholen die zich richten op een internationaal publiek - die een gezamelijke pick up vanaf het vliegveld of treinstation bieden. Dit is een goede optie voor als je het niet prettig vindt om alleen door India te reizen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 DorienYoga, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.