Help de tuinvogels het hele jaar door met het juiste vogelvoer!

Help de tuinvogels het hele jaar door met het juiste vogelvoer!

Vogels in de tuin kunnen tijdens de wintermaanden wel wat ondersteuning gebruiken. Veel voedsel ligt dan bedolven onder een laag sneeuw of zit vast in de bevroren grond. Daarnaast zijn er in de winter ook minder insecten te verkrijgen. Maar wist u dat tuinvogels ook in de zomer kan bijvoeren? Tuinvogels voeren in de zomer

Veel vogels in de tuin zijn het aangeboden vogelvoer inmiddels gewend. Ze rekenen dus ook op de voedertafel in de zomer. Daarnaast zijn vogels in de zomer extra veel energie kwijt in verband met het broedseizoen. De jongen moeten gevoed worden, en ook het bouwen van het nest vergt veel energie. In de lente en zomer kunnen vogels dus ook profiteren van wat extra voedsel. Welke soort voeding de tuinvogels nodig hebben in de warme en koude maanden verschilt wel.

Het juiste vogelvoer

Veel mensen denken dat vogels echte alleseters zijn. Dit is absoluut niet het geval. Sommige vogels zijn echte insecteneters, terwijl anderen liever plantaardig materiaal eten. Mensen zetten vaak eigen voedselresten buiten, welke helemaal niet goed zijn voor de vogels in de tuin. Het is beter om vogels van voedsel te voorzien dat speciaal voor hen is samengesteld. Bij Vogelhuisjes.nl vind je allerlei soorten vogelvoer, zodat er voor elke vogel wat wils te vinden is. In de winter hebben vogels extra vetten en energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Deze temperatuur hoort namelijk 40 graden te zijn! Met name vetbollen en pinda’s zijn hier uitermate geschikt voor. In de zomer zijn proteïnes belangrijker. Dit vind je voornamelijk in vogelzaad, zoals 4 seizoenen strooivoer of nigerzaad. Zo kun je de vogels het hele jaar door van dienst zijn.

U vindt bij Vogelhuisjes.nl alles om het vogelvoer op stijlvolle wijze aan te bieden. We hebben prachtige hangende voederhuizen, voederhuizen op voet en voederhuizen op paal. We hebben ook voederopties die speciaal voor een specifiek soort vogelvoer zijn ontworpen. Denk aan design vetbolhouders, maar ook aan leuke pindakaashuisjes. Daar worden de vogels in de tuin gegarandeerd blij van!

Veel verschillende tuinvogels

Ziet u vaak koolmezen in de tuin, en bent u benieuwd wat hun behoeftes zijn zodat u hierop kunt inspelen? Wij hebben voor u per vogel de beste vogelhuisjes en het meest geschikte voer uitgezocht. Elke vogel heeft namelijk zijn voorkeuren, en door hierop in te spelen weet u zeker dat ze graag zullen terugkomen. Neem snel een kijkje op Vogelhuisjes.nl voor ons uitgebreide assortiment!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 robbinslingershop, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.