Een tent opzetten doe je zo!

Een tent opzetten doe je zo!

Een nachtmerrie voor mening huisvader op de camping: het opzetten van de tent! Er wordt verwacht dat jij als man van het huis die tent zo in elkaar hebt gezet. Je kunt tenslotte niet afgaan voor je partner en je kids. Wees niet bang, met deze tips maak jij indruk op je gezin. Er zijn namelijk behoorlijk wat fouten die regelmatig gemaakt worden.

  

1.Dubbelcheck alles

Het laatste dat je wilt is dat je er op de camping achter komt dat je spullen of onderdelen mist. Dit is behalve beschamend ook erg frustrerend. Zeker als je ver van huis bent… op zondag… midden op een camping in the middle of nowhere. Controleer daarom van tevoren altijd even of je alles hebt. Kloppen het aantal haringen? Zitten er geen scheuren in de tent? Dat soort dingen zijn wel belangrijk.

 

2.Grondzeil neerleggen en de tent spreiden

Zo, nu kun je aan het echte werk beginnen. Allereerst begin je met het leggen van een grondzeil. Een grondzeil is de basis van je tent, oftewel de vloer. Nadat je deze op de grond hebt gelegd is he tijd om de tent op het grondzeil te leggen.

 

3.Opzetten en afmeten

Hier worden vaak cruciale fouten gemaakt. Let er dus altijd op dat de opening van de tent aan de goede kant zit. Ook moet je er op letten dat je de ‘deur’ niet in de kant van de wind zet. Dit zorgt met slapen voor behoorlijk wat problemen. Meet de hoeken daarna goed af en steek je haringen in de grond. Als alles goed vast zit kun je door.

 

4.Tent omhoog trekken

Nu de fundering in orde is kun je de tent langzaam omhoog hijsen. Test even of alles stabiel staat en of de deur makkelijk opent. Gebruik nog wat extra haringen waar nodig.

 

5.Finishing touch

 

Als laatste moet je het interieur van jullie tentje nog even optimaliseren. Dit doe je door een slaapzak en een schoenzak te gebruiken. Een schoenzak zorgt ervoor dat je jouw tent niet hoeft vies te maken en slaapzakken helpen je natuurlijk met een goede nachtrust.

 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.