Waarom heb ik een tuin nodig?

Waarom heb ik een tuin nodig?

Heel veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om in een appartement te gaan wonen. Vaak heeft een appartement een balkon of een dakterras, maar soms ook helemaal niets. Dat borrelt al snel de vraag op waarom je een tuin nodig zal hebben? Zonder tuin kun je toch ook gewoon leven? Ontspanning 

Een van de hoofd dingen die een tuin je toch wel oplevert is de ontspanning. Ontspanning is heel erg belangrijk. Heel veel mensen denken dat een tuin alleen maar stress oplevert. Je moet hem bij houden en je moet opletten welk seizoen het is. Dit is dus helemaal niet waar. Je kunt er ook voor kiezen om een tuin te nemen zonder planten of met planten die zich zelf regelen.

Verder is het erg ontspannend om even alleen maar met je tuin bezig te zijn en met verder niets om je heen. Zo ben je helemaal ontspannen. 

Huisdieren

Naast dat jij het heel erg fijn vind om een tuin te hebben, vinden je huisdieren dit zeker weten ook heel erg fijn. Een huisdier kan zich helemaal uitleven in een tuin. Een hond of kat willen over het algemeen graag naar buiten. Wanneer dit niet kan kunnen ze zich minder goed in hun vel gaan voelen en kunnen ze lichamelijke klachten krijgen. Dit is natuurlijk wat u graag wilt voorkomen. Het is dan ook verstandig om te overwegen of het wel verstandig is om een huisdier te nemen op de plek waar u woont. 

Hobby

Verder zijn er natuurlijk ook mensen die hun tuin hun hobby maken. Dat is uiteraard heel erg handig, omdat je je hobby dan gewoon altijd aan huis hebt. De hobby hoeft natuurlijk niet alleen met planten te maken te hebben. Het kan ook zijn dat je heel erg van sporten houd. Dat kun je natuurlijk ook gaan doen in je tuin.

Er zijn ook opties om dingen te bouwen in je tuin. Over het algemeen zijn veel mannen hier altijd wel heel erg blij mee. Ze willen graag wat bouwen. Dit kun je natuurlijk in je eigen tuin heel erg goed doen. Je kunt je hobby waar maken in je tuin. 

Vrijheid

Naast het feit dat je je hobby er van kan maken, geeft het je ook een heel erg vrij gevoel als je een tuin hebt. Je kunt dan eigenlijk altijd naar buiten en je hebt nooit last van het feit dat dit niet kan. Wanneer je een frisse neus wilt halen, kan dit dus gewoon in je achter tuin. Het vrij gevoel is voor een hele hoop mensen wel heel erg fijn. Je hebt dan wel het idee dat je gewoon weg kan wanneer je dat wilt. Dat is vooral voor mensen met claustrofobie heel erg belangrijk. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.