Wat zijn de kenmerken van een australische herder, en waarom is dit geen echte gezinshond.

Wat zijn de kenmerken van een australische herder, en waarom is dit geen echte gezinshond.

De Australische herder, ook bekend als de "Aussie", is een middelgrote hond met een dubbele vacht van gemiddelde lengte. Hier zijn enkele van de kenmerken van de Australische herder:De Australische herder, ook bekend als de "Aussie", is een middelgrote hond met een dubbele vacht van gemiddelde lengte. Hier zijn enkele van de kenmerken van de Australische herder:

  1. Intelligentie: Australische herders staan bekend om hun slimme en alerte geest. Ze zijn gemakkelijk te trainen en kunnen verschillende taken uitvoeren.
  2. Energieniveau: Aussies zijn zeer energiek en hebben veel beweging en activiteit nodig om gezond en gelukkig te blijven. Dit maakt ze uitstekende werkhonden voor boeren en ranchers, maar kan een uitdaging zijn voor mensen die in een appartement of klein huis wonen.
  3. Beschermend: Australische herders zijn van nature beschermend tegen hun gezin en kunnen soms achterdochtig zijn tegenover vreemden. Ze hebben een sterke prooidrift en kunnen de neiging hebben om achter katten en andere kleine dieren aan te gaan.
  4. Behoefte aan aandacht: Aussies zijn sociaal en hebben veel interactie nodig met hun gezin. Ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen als ze te veel alleen worden gelaten.

Ondanks hun vele positieve eigenschappen is de Australische herder niet altijd een geschikte keuze als gezinshond. Dit komt vooral door hun hoge energieniveau en behoefte aan veel beweging en mentale stimulatie. Als ze niet voldoende worden uitgedaagd, kunnen ze destructief gedrag vertonen. Ook hebben ze een sterke herdersinstinct en kunnen ze geneigd zijn om kinderen en andere huisdieren te hoeden, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. Ten slotte hebben ze een sterke wil en hebben ze een consequente en ervaren trainer nodig om te zorgen voor een goede opvoeding en gehoorzaamheid.

Wat is de geschiedenis van een australische Herder?

De Australische herder, ook bekend als de Aussie, is eigenlijk niet afkomstig uit Australië, maar werd ontwikkeld in de Verenigde Staten in de 19e eeuw. De oorsprong van de Australische herder is niet helemaal duidelijk, maar het ras is waarschijnlijk voortgekomen uit een mix van honden die door Europese kolonisten naar Amerika werden gebracht en honden die al inheems waren in Noord-Amerika.

De Australische herder werd in de 19e eeuw voornamelijk gefokt als een werkhond voor ranchers en veehouders in het westen van de Verenigde Staten. De hond werd gebruikt om vee te drijven, te hoeden en te beschermen tegen roofdieren.

Het ras werd oorspronkelijk bekend als de "Australian Shepherd" vanwege de vermeende Australische afkomst van de honden. Het is echter mogelijk dat de naam werd gebruikt om de herdershonden van de Australische herders te onderscheiden van andere herdershonden die in de Verenigde Staten werden gefokt.

De Australische herder werd later populair als een veelzijdige werkhond en werd gebruikt voor verschillende taken, waaronder zoeken en reddingswerk, gehoorzaamheidswedstrijden en behendigheidswedstrijden. Tegenwoordig is de Australische herder een populaire gezelschapshond en werkhond en wordt hij wereldwijd erkend om zijn intelligentie, atletische vermogen en trouwe aard.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.