Hoe kies je de juiste kattenbak?

Hoe kies je de juiste kattenbak?

Wanneer je een kat of meerdere katten hebt is het belangrijk om de juiste kattenbak te kiezen. Dit kan vele problemen voorkomen. Het kiezen van een kattenbak is over het algemeen niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening mee moet houden. Hoe kies je de juiste kattenbak?Het kiezen van de juiste kattenbak voor je huis

Waneer je voor de beslissing staat om een kattenbak aan te schaffen voor je huis is het belangrijk om eerst goed te kiezen naar je situatie. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je meerdere huisdieren hebt. Vooral wanneer je een hond hebt is de keuze van je kattenbak erg belangrijk. Een hond ziet soms de uitwerpselen van een kat nog wel eens als een snack. Hierdoor wil je voorkomen dat de hond in de kattenbak kan komen. Wanneer je een hond hebt is het dus aan te raden om een kattenbak aan te schaffen met een kap.

Het aanschaffen van een meer gesloten kattenbak is niet alleen slim wanneer je een hond hebt. Ook wanneer je kleinere kinderen in huis hebt, is het verstandig om een gesloten kattenbak aan te schaffen. Je kunt hierbij denken aan een kattenbak met een ingang van bovenaf. Hierdoor kunnen kleine kinderen minder gemakkelijk in de bak komen.

Hoe diep moet een kattenbak zijn?

Wanneer je een kattenbak koopt is het aan te raden om goed te kijken naar de diepte van de bak zelf. Voor het vullen van de kattenbak met kattenbakvulling wordt aangeraden om deze minimaal met 2 centimeter te bedekken. Hierdoor heeft de kat genoeg vulling om zijn uitwerpselen te bedekken. De kat houdt nu eenmaal van graven en zal dit ook zeker doen in zijn bak. Hoe dieper de bak hoe kleiner de kans dat de vulling buiten de bak komt. Ook is het risico dat wanneer je de bak niet goed genoeg vult, de uitwerpselen de bodem bereiken, waardoor deze moeilijker schoon te maken is.

Het aantal katten dat je in je huis hebt

Het aantal katten dat je in huis hebt speelt een belangrijke rol wanneer je een kattenbak koopt. De regel is dat je een kattenbak per kat in je huis moet hebben. Katten hebben liever hun eigen kattenbak. Wanneer ze dit niet hebben is de kans dat ze hun behoefte ergens anders gaan doen en dit is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen.

Met of zonder kap een bak kopen

Er zijn voornamelijk twee soorten bakken te koop. Je kunt er een kopen met een kap of zonder een kap. Het is aan te raden wanneer je kat voornamelijk binnen is om er een aan te schaffen met kap. Deze heeft vaak een filter welke de vervelende geurtjes voorkomt. Is je kat voornamelijk buiten, dan kan een kattenbak zonder kap zeker geen kwaad.


© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.