De gezondheidsvoordelen van graanvrij kattenvoer

De gezondheidsvoordelen van graanvrij kattenvoer

Steeds meer katteneigenaren in Nederland kiezen graanvrije kattenbrokken. In dit artikel leggen we de voordelen uit van graanvrij kattenvoer en laten we zien hoe je eenvoudig een goed graanvrij kattenvoer kunt vinden met behulp van website met overzichten kattenvoer zoals https://huiskatteninfo.nl.Steeds meer katteneigenaren in Nederland kiezen graanvrije kattenbrokken. Dit is het gevolg van het recente besef van de voordelen van dit type dieet bij veel katteneigenaren.

Er zijn echter veel andere diëten om uit te kiezen in deze competitieve markt. Wat zijn de daadwerkelijke gezondheidsvoordelen van graanvrij kattenvoer en waarom zou u geld uitgeven aan uw kat?

Katten zijn wat bekend staat als "verplichte carnivoren", wat betekent dat ze, om biologisch te gedijen, vlees moeten consumeren. Katten verschillen van andere huisdieren doordat ze uit noodzaak carnivoren zijn. Wat heeft dit met graanvrije kattenbrokjess te maken, vraag je je misschien af.

Het antwoord is natuurlijk alles.

Redenen voor graanvrij kattenvoer

Het hoge eiwitgehalte van graanvrij kattenvoer is een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen. Katten hebben eiwitten nodig in hun maaltijden en gedijen erop, net als hun grotere voorouders. Een dieet met veel eiwitten en weinig koolhydraten is gunstig voor hen. Katten hebben geen behoefte aan of willen niet de overvloed aan koolhydraten eten die veel kattenvoerproducten in het wild bevatten.

Katten hebben geen behoefte aan of willen niet de overvloed aan koolhydraten eten die veel kattenvoerproducten in het wild bevatten. In werkelijkheid wordt de gezondheid van een kat negatief beïnvloed door een koolhydraatrijk dieet en moet dit waar mogelijk worden vermeden.

Het kan een uitdaging zijn om graanvrij, voedzaam kattenvoer te vinden met een uitgebalanceerde samenstelling. Niet alle graanvrije kattenvoeding voldoet echt aan de unieke eisen van onze katachtige vrienden, aangezien sommige producenten de natuurlijke koolhydraatcomponenten uit hun producten halen, maar dit compenseren door supplementen toe te voegen die een vergelijkbaar effect hebben.

Kattenvoer moet echter alle voedingsstoffen bevatten die een kat nodig heeft, zoals een hoog eiwitgehalte, vitamines en mineralen, die essentieel zijn voor de biologische functie van een kat, en absoluut geen koolhydratenalternatieven om als een geschikt graanvrij dieet te worden beschouwd. Een hulpmiddel wat je hiervoor kunt gebruiken zijn de lijst https://huiskatteninfo.nl/voeding/droogvoer/. Hier kun je direct zien hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten er in een voer zitten.

Graanvrij kattenvoer heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een verbetering van de huid en het spijsverteringsstelsel van uw kat. Omdat voedingsmiddelen die granen bevatten zoals maïs, rijst, gerst en tarwe in verband zijn gebracht met allergieën en veel problemen kunnen veroorzaken met de huid, vacht en spijsvertering van een kat, kunnen katten met een gevoelige huid en intoleranties baat hebben bij een graanvrij dieet.

Graanvrij kattenvoer is voor katten gemakkelijker te verteren.

Graan is buitengewoon moeilijk voor het spijsverteringskanaal van een kat om af te breken vanwege hoe droog en zetmeelrijk het is. Dit komt door het feit dat ze het speekselamylase-enzym missen dat nodig is om voedsel met veel zetmeel te verteren.

Omdat er geen granen worden gebruikt om de maaltijd samen te binden, wordt graanvrij kattenvoer op een veel natuurlijkere manier bereid. Graanvrije producten komen, zolang ze niet boordevol extra koolhydraten zitten, het dichtst in de buurt van het natuurlijke dieet van een kat terwijl ze toch de beste voedingswaarde leveren. Daarom kunnen hun voordelen niet worden genegeerd.

Welke voordelen heeft graanvrij kattenvoer voor de gezondheid?

  • Glanzende en reflecterende vacht
  • vermindering van huidirritatie en schilfering
  • meer ontspannen en eenvoudigere spijsvertering

© 2015 Hannah, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.