Wat kan ik doen tegen vervelende geurtjes van de kattenbak?

Wat kan ik doen tegen vervelende geurtjes van de kattenbak?

Iedereen die een kat heeft loopt wel eens tegen het probleem aan dat er een vervelende geur uit de kattenbank komt. Het is een bijna een onvermijdelijk probleem, zeker wanneer de kat niet naar buiten mag. Toch moet de kat wel de mogelijkheid hebben om zijn behoefte te doen. Hoe kun je vervelende geuren vanuit de kattenbank voorkomen?Hoe zorg je ervoor dat de kat de kattenbak op de juiste manier gebruikt?

Vanaf het moment dat je een kat hebt is het belangrijk om gelijk er voor te zorgen dat de kat de kattenbank op de juiste manier gaat gebruiken. Training is hierbij vaak nodig, zeker wanneer je een kat als kitten krijgt. Wanneer je de kat niet op de juiste manier opvoed kan dit voor vervelende problemen zorgen, zoals dat de kat zijn behoefte buiten de bak gaat doen. Het trainen van een kat is gelukkig gemakkelijk. Andere oorzaken dat een kat niet de kattenbak gebruikt kan te maken hebben met de verkeerde plek van het neerzetten van de bak, een dichte bak en een bak die niet goed schoon wordt gehouden. Een kat zal al snel laten merken wanneer deze niet tevreden is door zijn behoefte buiten de bak te doen en dat is iets wat je niet wilt.

Welke soorten kattenbakken zijn er die je kunt kopen?

Er zijn verschillende soorten kattenbakken beschikbaar die invloed kunnen hebben op de aanwezigheid van vervelende geurtjes of niet. Wanneer je een kattenbank aanschaft is het belangrijk dat je rekening houdt of je kat wel of niet naar buiten gaat. Wanneer een kat veel naar buiten mag, voldoet een kattenbank zonder een kap vaak. Wanneer een kat eigenlijk altijd of veel binnen is, is het aan te raden om een kattenbak te kopen met een pak. Deze bakken hebben vaak een filter die ervoor zorgt dat de vervelende geurtjes voorkomen worden.

Voor mensen met een kleinere ruimte waarbij de kattenbak bijvoorbeeld in de woonkamer moet staan en waarbij de kat niet naar buiten kan, is het aan te raden om een elektrische kattenbak te kopen. Deze zorgt er actief voor dat vervelende geurtjes worden gefilterd. Het is wel belangrijk om de filter regelmatig te vervangen zodat deze effectief blijft werken.

Het kiezen van de juiste bakkenbakvulling

Niet alleen de kattenbak is belangrijk in het voorkomen van vervelende geurtjes. Ook het kiezen van de juiste vulling is erg belangrijk. Goedkope kattenbakvulling kan vaak meer dan voldoende zijn, zeker wanneer de kat veelal naar buiten kan. Wanneer een kat binnen blijft is het aan te raden om kattenbakvulling te kopen die de geur beter opneemt. Het is sowieso aan te raden om de bak voor ten minste twee centimeter gevuld te hebben zodat de kat voldoende vulling heeft om zijn behoefte te bedekken.


© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.