Duitse herder opvoeden

Duitse herder opvoeden

Als je een Duitse herder pup in huis krijgt dan zijn ze meestal pas 8 weken oud. Het opvoeden begint dan direct en dan bedoel ik niet dat hij dan gelijk moet leren zitten of moet leren te komen op commando. Je begint natuurlijk met een goede band op te bouwen met je Duitse herder want dat is de basis van een goede relatie op de lange termijn.

 Een band met je Duitse herder is in het opvoeden dus super belangrijk! Dit bouw je op door vertrouwen. Je Duitse herder heeft duidelijkheid nodig. Je geeft deze duidelijkheid door consequent te zijn en duidelijke regels te stellen. Wat mag wel (en dan ook altijd! dus ook als er bezoek is of als hij 50 kilo weegt) en wat mag gewoon niet. Houdt je hieraan en wees dus consequent. Je Duitse herder zal je danknbaar zijn en hij zal hierdoor zelfverzekerd zijn.  Een zelfverkerde hond is een stabiele/voorspelbare hond die niet angstig is of zal worden.

Duitse herders hebben in het opvoeden niet alleen duidelijkheid nodig maar ook mentale uitdaging. Ze zijn erg intelligent en deze intelligentie dwingt ze tot mentale uitdaging. Als je ze dat niet geeft worden ze op den duur gefrustreerd. Deze frustratie leidt dan weer tot ongehoorzaam of sloop gedrag. Ga dus lekker met je hond trainen dit is goed voor zijn geest maar ook het samen bezig zijn zorgt voor een nog betere band tussen jullie beide. 

Bij de opvoeding van een Duitse herder hoort ook voldoende lichamelijke beweging. Ze zijn grote sterke honden die hegt heerlijk vinden om een stuk te wandelen of te rennen. Doordat ze lekker aan het wandelen of aan het rennen zijn raakt hun hoofd ontspannen. Een uitgebreide wandeling hebben ze dus echt een paar keer week nodig. Daarnaast is het ook goed om de spieren sterk te houden, dit zorgt dat de botstructuur goed bij elkaar wordt gehouden. Dit is goed tegen pijn in gewrichten of blessures op lateren leeftijd.

Het opvoeden van je Duitse herder is een leuke uitdaging, die je veel voldoening kan geven. Want het is heel leuk om te zien hoe je Duitse herder je begrijpt en het nieuwe gewenst gedrag door jouw opvoeding gaat tonen. Je moet natuurlijk wel weten hoe je dat gedrag bij je Duitse herder aanleert om zo efficiënt gedrag aan te leren. Wil je je Duitse herder goed opvoeden lees verder op onze website Alles over Duitse herders!

 

 


© 2015 Pietersen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.