Flink geld besparen door Huisdierenverzekering vergelijken

Flink geld besparen door Huisdierenverzekering vergelijken

Een huisdierenverzekering vergelijken is verstandig om te doen. Het kan je namelijk veel geld besparen! Een huisdierenverzekering sluit je af om hoge kosten bij de dierenarts te voorkomen. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten.Een huisdierenverzekering kun je zien als een zorgverzekering bij mensen. Met een huisdierenverzekering wordt een behandeling bij de dierenarts deels of volledig vergoed. Dit scheelt al snel kosten, de meeste mensen met een huisdier weten hoe snel de kosten op kunnen lopen. Breekt je puppy bijvoorbeeld zijn been kan het met een beetje pech duizenden euro's kosten om dit te behandelen. Een huisdierverzkering vangt onvoorzienbare hoge kosten van de dierenarts op, wel zo fijn voor de portomonee.

Een dierenverzekering is niet verplicht. Maar kan dus wel verstandig zijn, het ligt eraan hoeveel "risico" je wilt nemen. Je hebt ruime keuze als het om een huisdierenverzekering gaat. De prijzen zijn verschillend en het is dus per situatie afhankelijk welke huisdierenverzekering je kunt afsluiten. Wil je de goedkoopste, de duurste en dus meest uitgebreide of ga je voor een dierenverzekering die daar iets tussenin zit? Dit alles kun je zelf bepalen door een verzekeringspakket samen te stellen en je eigen risico te bepalen.

Een huisdierenverzekering vergelijken is verstandig, je kiest zo het juiste pakket afgestemd op jouw geliefde huisdier. Er zijn een aantal zaken waarvan het verstandig is om op te letten:

  • Premie: Door goed te vergelijken bij verzekeraars kun je een scherpe premie afsluiten. De hoogte van deze premie is afhankelijk van het financiële risico dat je zelf wilt afnemen. Kies je voor een dierenverzekering waarbij zoveel mogelijk zaken verzekerd worden? Dan wordt de premie ook hoger. Een lagere premie kiezen is ook mogelijk maar dan moet je zelf wel wat meer van de behandeling(en) betalen.
  • Eigen risico: Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering van mensen. Bij een huisdierenverzekering is er altijd sprake van eigen risico. Het eigen risico verschilt per verzekeraar en afhankelijk van het verzekeringspakket wat je kiest. Het eigen risico kan een vast bedrag zijn of een bepaald percentage van een nota die je bij de dierenarts krijgt.
  • Maximaal verzekerd bedrag: Dit is het maximale bedrag wat jaarlijks vergoed wordt, dit is immers niet oneindig. Kijk hierbij ook naar welke behandelingen of medicijnen vergoed zijn en welke niet. Dit kun je makkelijk doen met onze vergelijker.

Verder is de hoogte van de huisdierenverzekering premie afhankelijk van ras, geslacht, gewicht en leeftijd. Ook dit verschilt per verzekeraar. Gelukkig kun je eenvoudig online vergelijken waardoor je flink wat kosten kunt besparen. Wel zo fijn in deze tijd!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 TCGkraakman, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.