Dit komt er kijken bij een nieuwe kat

Dit komt er kijken bij een nieuwe kat

Krijg jij binnenkort één of meerdere nieuwe katten in huis? Wat leuk! Een kat in huis brengt zeer veel plezier. Nu mag je ook al die leuke kattenspeeltjes gaan kopen en nadenken over leuke kattennamen.

Het is goed om te vermelden dat het twee kanten op werkt: een kat is leuk voor jou, maar het moet ook leuk zijn voor de kat. Een huisdier, niet alleen een kat, is een enorme verantwoordelijkheid. Zoals hierboven staat is een kat een grote verantwoordelijkheid. Katten staan erom bekend zelfstandige dieren te zijn. Dat klopt ook, maar dat neemt niet weg dat ze op de juiste manier moeten worden verzorgd. Ook hebben ze, net zoals honden, regelmatig een grote hoeveelheid aandacht nodig. Wat staat er allemaal op jouw to do lijstje bij de aanschaf van een kat?

De dierenarts

Als jij eenmaal jouw geliefde kat in huis hebt gehaald is het ook direct tijd om contact op te nemen met een dierenarts. Misschien heb je al ervaring met een dierenarts of moet je er eentje gaan uitkiezen. Er zijn speciale dierenartsen voor katten, maar eigenlijk is iedere “normale” dierenarts goed.

Als je een kitten hebt is het verstandig om het diertje snel na aankoop bij de dierenarts langs te brengen. Jouw nieuwe kitten krijgt dan de benodigde vaccinaties en een paspoortje. Ook kan de dierenarts jou vertellen hoe je het beste voor het diertje kunt zorgen.

Ook als je een volwassen kat in huis haalt, bijvoorbeeld uit het asiel of via marktplaats, is het goed om langs de dierenarts te gaan. Hij of zij kan dan een volledige gezondheidscheck uitvoeren. Katten zijn niet kleinzerig. Als ze een kwaaltje hebben zul je ze niet snel horen. Het is dus belangrijk om jouw kat regelmatig te laten checken om eventuele problemen op te lossen.

Een kattennaam

Misschien wel het leukste van het krijgen van een nieuwe kat: het uitkiezen van een kattennaam! Natuurlijk is dit enkel van toepassing bij een kitten. Het is niet verstandig om een kat met een bestaande naam te hernoemen. Vaak luistert het diertje naar zijn of haar naam en dit wil je dus graag zo laten. Er is online veel inspiratie te vinden voor leuke kattennamen. Bekijk bijvoorbeeld eens deze lijst van Disney kattennamen.

Spullen

Een kattennaam uitkiezen is gratis, maar de rest van de benodigdheden helaas niet. Besef je van te voren goed dat een kat geld kost. Om een kat goed te verzorgen heb je veel spullen nodig. Denk hierbij aan een lekkere kattenmand. Het dier slaapt veel en een goede mand is dus onmisbaar. Het liefst haal je er zelfs meerdere in huis, dan heeft de kat een keuze.

Ook moet je denken aan de volgende zaken om aan te schaffen: een kattenbak, voerbakje en waterbakje, brokken, natvoer, speeltjes, snoepjes en misschien wel een halsbandje.


© 2015 Marloes123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.