Hoe leer je een hond te komen als hij geroepen wordt

Hoe leer je een hond te komen als hij geroepen wordt

Je pup opvoeden is belangrijk voor je hond, jezelf en je omgeving. Een van de belangrijke zaken die je je pup wilt aanleren is naar je toe komen wanneer je zijn naam roept.Allereerst; Begin met het trainen van het terugroepen in een rustige omgeving en binnenshuis.

  • Ga bij uw puppy zitten en zeg zijn naam of het woord "kom".
  • Elke keer dat u "kom/naam" zegt, geeft u uw puppy een traktatie. Hij hoeft nog niets te doen! Herhaal gewoon het woord en geef een traktatie. Rustig!
  • Laat vervolgens een traktatie op de grond in uw buurt vallen. Zodra uw puppy de traktatie op de grond op heeft, zegt u nogmaals zijn naam. Als hij opkijkt, geeft u hem nog een traktatie.
  • Herhaal dit een paar keer totdat u de traktatie iets verder weg kunt gooien, en hij zich kan omdraaien om u aan te kijken als u zijn naam zegt.
    Opmerking: Vermijd het herhalen van de naam van uw puppy; als u de naam te vaak zegt als hij niet reageert, wordt het voor hem gemakkelijker de naam te negeren. Ga in plaats daarvan dichter bij uw puppy staan en ga terug naar een stap waar hij de eerste keer succesvol op zijn naam kan reageren.
  • Zodra uw puppy zich kan omdraaien om u aan te kijken, begin dan beweging toe te voegen en het spel leuker te maken! Gooi een traktatie op de grond en neem een paar snelle stappen weg terwijl u de naam van uw puppy roept. Ze moeten achter u aan rennen, want achtervolgen is leuk!
  • Als ze je te pakken krijgen, geef ze dan veel complimenten, traktaties of speel met een trekspeeltje. Naar u toe komen moet leuk zijn! Bouw deze spelletjes verder uit over langere afstanden en op andere locaties. Als u buiten traint (altijd in een veilige, afgesloten ruimte), kan het nuttig zijn om uw puppy eerst lang aan de lijn te houden.
  • Als uw puppy naar u toekomt, grijp hem dan niet vast. Dit kan verwarrend of beangstigend zijn voor sommige honden. Als uw puppy timide is, kniel en kijk hem zijdelings aan en bied hem traktaties aan terwijl u naar de halsband reikt. Roep uw hond nooit om te straffen! Dit zal hem alleen maar leren dat u onvoorspelbaar bent, en het is een goed idee om u te vermijden. Beloon uw hond altijd zwaar voor het reageren op zijn of haar naam, zelfs als ze kattenkwaad hebben uitgehaald!

Elk ras heeft z'n eigen kenmerken die mee bepalen hoe je je hond zal gaan opvoeden. Daarom hebben we op onze website heel wat tips opgedeeld volgens de verschillende rassen. Ontdek bijvoorbeeld onze opvoedingstips voor labradoodles.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 deperfectehond, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.