Hoe verzorg ik mijn kat

Hoe verzorg ik mijn kat

Wat heeft mijn kat nodig?

Bij het verzorgen van je kat is deze vraag het belangrijkste uitgangspunt. Wat heeft jouw kat nodig? Dit verschilt per ras, maar ook per kat. Iedere kat heeft zo zijn eigen trekjes, eigenaardigheden en karakter. Maar er is zeker meer over te zeggen. Daarover meer in dit artikel. Kijk voor meer uitgebreide informatie eens op dekattenwijzerZoveel katten zoveel wensen

De meeste katten zijn heel zelfstandig en kunnen daarom prima voor zichzelf zorgen. Maar dat is niet altijd het geval. Sommige langharige rassen zijn zo doorgefokt dat een kat haar eigen vacht niet op orde kan houden. Als zij niet regelmatig gekamd worden krijgen zij enorme klitten. Dit leidt vervolgens tot huidproblemen en dus een zieke kat. Soms zijn deze klitten ook niet meer uit te kammen en is de enige remedie nog de tondeuse. Ook kan een langharige kat teveel haar binnen krijgen, zoals bijvoorbeeld de Noorse Boskat.

Ook hebben sommige rassen bijvoorbeeld last van de luchtwegen doordat het ras te ver is doorgefokt op een korte snuit. Bij deze rassen moet het baasje regelmatig ogen en neus schoon houden om problemen te voorkomen.

Naast het ras is ook de omgeving van belang. Een kat die altijd binnen is heeft meer nodig dan een buitenkat. Hij zal ergens zijn nagels moeten kunnen krabben, zijn behoefte moeten kunnen doen en een naast het normale kattenvoer wellicht ook kattengras nodig hebben. 

Katten willen maar 1 ding

Katten zijn dol op slapen. Het gootste deel van de dag brengen zij slapend door, ze doen niets liever. Daarom is het fijn als een kat in huis op meerdere plekken een fijne slaapplek heeft. Verdiep je dus eens goed in het soort en de plek van uw kattenmand. Daar lees je alles over de beste slaapplek voor uw kat. Je maakt hem nergens blijer mee dan met een goede slaapplek.


© 2015 Goesje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.