Samojeed kopen

Samojeed kopen

Een Samojeed is een niet veel voorkomend hondenras in Nederland. Hij staat vermeld in de top 5 duurste honden ter wereld. Dit komt met name door de zeldzaamheid van dit ras en de hoge aanschafprijs van gemiddeld 5.000 euro. Waar koop je uberhaupt een Samojeed en hoe kun je hem het beste sociale vaardigheden bijbrengen? De Samojeed is een hele sociale hond die niet zo moeilijk handelbaar is als vele andere rassen en daarom uitermate geschikt als huisdier. Hij is makkelijk met kinderen, maar is wel erg gesteld op zijn eigen privacy en trekt zich daarom zo af en toe terug. Het is af te raden om een Samojeed via bijvoorbeeld Marktplaats te kopen, gezien de vele broodfokkers die er op dit platform actief zijn. Wel zou je kunnen zoeken naar een erkende fokker van de Samojeed honden. Er zijn er enkele in Nederland actief, maar houd er rekening mee dat de aanschafprijs van een Samojeed erg hoog ligt.

Samojeed trainen

Wanneer je eindelijk je Samojeed hebt gekocht, dan wil je zo snel mogelijk beginnen met het trainen van de hond. Je wilt immers dat de hond goed luistert wanneer je hem roept of een commando geeft. Hierbij zou je kunnen werken met een hondenhek. Een hondenhek is uitermate geschikt om je hond zijn eigen terrein toe te wijzen binnenshuis. Met zo'n hek zorg je er immers voor dat hij of zij zijn of haar eigen plekje heeft in huis en met geen mogelijkheid de keuken in kan wandelen bijvoorbeeld. 

De beste tip die ik je kan geven bij het aanschaffen van zo'n hek is om de eerste paar dagen te proberen om je hond achter het hek te plaatsen, terwijl je zelf in huis bezig bent. Zo leert de hond dat het hek niet kwaadaardig is en leert hij of zij dat het slechts tijdelijk is. Het is daarom goed vergelijkbaar met een hondenbench. Veel honden hebben daar in het begin veel moeite mee, maar na een tijdje zien ze dat als hun ''huisje''.


© 2015 Bullas, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.