Hoe train je een rottweiler?

Hoe train je een rottweiler?

Heb je moeite met het trainen van je Rottweiler of overweeg je een Rottweiler-puppy aan te schaffen? Ben jij bang dat je rottweiler agressief gedrag gaat vertonen? Als je op een paar van deze vragen 'ja' kan antwoorden, zou in dit artikel misschien handige informatie kunnen staan.Begin als ze jong zijn

Het is heel belangrijk om op jonge leeftijd beginnen met de training van je rottweiler. Het beste is eigenlijk om direct met de training te beginnen zodra je de pup hebt. Er valt het meeste succes met je puppy te halen als je begint met trainen tussen als ze een leeftijd hebben tussen de 6 weken en 6 maanden.

Leer je Rottweiler goed kennen en heb geduld, reageer nooit boos. Zorg dat hij jou eerst accepteert voordat je begint met stap 2!

Het baasje worden

Je hond trainen om te laten zien wie de 'baas' is gebeurd veel tijdens het trainen van je hond. Eigenlijk is het dat we constante regels vast stellen, waar hij zich aan moet houden. Als zijn gedrag dan verbeterd staat daar ook een beloning tegenover. 

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om positief rottweiler gedrag te bemoedigen. Probeer nooit een je temperament te tonen tegenover je rottweiler. Als je denkt ze fysiek te moeten corrigeren, ben je oprecht met de verkeerde manier je hond aan het trainen.

Wees positief

Positiviteit kan je training erg versterken, door een beloning te geven als hij een bepaalde actie goed uitvoert. Probeer bepaalde acties vaak te herhalen zodat het echt in hun ‘systeem’.

Maak je hondentraining nog effectiever door het trainen als een spel laten voelen. Wanneer je rottweiler de gewenste opdracht goed uitvoert, geef hem dan direct een beloning in de vorm van: lekkernijen, speelgoed en vooral heel veel lof. 


© 2015 Hondmania, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.