Goldador

Goldador

Er zijn veel honden liefhebbers in Nederland. Inmiddels zijn er al 1,5 miljoen honden die als huisdier gehouden worden. Voor veel mensen is de Goldador een onbekend ras. De Goldador is een kruising tussen de bekendere Golden Retriever en de Labrador Retriever.Gedragskenmerken Goldador

De Goldador heeft een erg lief karakter en kunnen erg goed met kinderen omgaan. De hond is oorspronkelijk een jachthond en heeft daarom ook veel beweging nodig. Een grote tuin of regelmatig uitgelaten worden zijn van belang om te zorgen dat deze hond tevreden is. Door de gehoorzaamheid van de hond is deze hond uitermate geschikt als hulphond of reddingshond.

 

Uiterlijk

Met een schofthoogte van ongeveer 60 centimeter en tot wel 38 kg een grote maar wel atletische hond. Een vrouwtje is iets lichter dan een mannetje. De vacht is kort, dik en golvend over de rug. De vacht is waterbestendig en de Goldador is ook een liefhebber van water. Met een brede kop, sterke snuit en zijn oren hangen plat over het hoofd.

 

Verzorging

Wekelijks borstelen van de hond is voldoende. In het voorjaar of de herfst kan het een keertje vaker, vanwege het natte en wat viezer weer. In principe is het niet nodig om de hond in bad te doen. Belangrijke verzorging zijn de nagels, en de oren. De oren moeten om de week schoongemaakt worden in verband met het ontstaan van schimmelinfecties.


© 2015 KennisDelen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.