Belangrijke informatie bij het ontwormen van je hond

Belangrijke informatie bij het ontwormen van je hond

Heb je net pas een hond? Of wil je meer informatie over het ontwormen van je hond? Dan is het zeker noodzakelijk om je hond regelmatig te ontwormen. In dit artikel lees je waarom je je hond ontwormt moet worden en lees je hoe je het aanpakt.Waarom is het noodzakelijk je hond te ontwormen?

Bij zowel puppy’s als volwassen honden is de kans op een worminfectie groot indien je je hond niet ontwormt. Dit tast de gezondheid van je hond erg aan. Zo kan in sommige gevallen het gewicht afnemen, gaat je hond minder groeien neemt het gewicht van je hond af en kan het zelfs leiden tot braken!

Niet alleen voor de honden is het ontwormen belangrijk. Kleine kinderen kunnen ook in aanraking met de hondenpoep komen, waardoor zij ook besmet kunnen raken. Deze wormen verspreiden zich gemakkelijk, bijvoorbeeld via de schoenen. Met name jagende honden hebben een grotere kans om besmet te worden.

Hoe kan je je hond het beste behandelen tegen wormen?

Dit is afhankelijk van de leeftijd en het gedrag van de honden. Op hele jonge leeftijd moeten puppy’s om de twee weken ontwormd worden. Dit moet iedere twee weken gebeuren.

Vanaf zes maanden is het raadzaam om het beest om de vier maanden te ontwormen. Heb je een hond die vaak buiten aan het spelen is? Dan is het raadzaam om elke maand je hond te ontwormen.

Welke middelen zijn beschikbaar voor je hond?

Op de markt heb je ontwormtabletten en ontwormpasta. Kijk altijd naar de bijsluiter of het wel een geschikte middel is. Zo zijn sommige kuren niet geschikte voor zwangere honden. Verder is het verstandig om even contact op te nemen met de dierenarts en hem een advies te geven welke middel specifiek voor jouw hond goed werkt. Zo weet je zeker dat je een goede aankoop maakt!


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.