Dierenverzekering vergelijken voor een lage premie

Dierenverzekering vergelijken voor een lage premie

Net zoals bij zorgverzekeringen voor mensen kun je ook de premie voor dierenverzekering vergelijken. Want inderdaad, er bestaan zorgverzekeringen voor dieren. De premies daarvan zijn met prijzen van 5 tot 50 euro per maand veel lager dan voor mensen. Zo’n dierenverzekering is erg nuttig. Want als jouw kat of hond ziek wordt, of als je huisdier wordt aangereden door een auto, kan de rekening van de dierenarts een hele onaangename verrassing zijn. Als je een dierenverzekering hebt, hoef je hooguit het eigen risico te betalen.Dierenverzekering vergelijken voor vaste kosten

Behalve dat een dierenverzekering de operatiekosten vergoedt als een dier een ongeluk krijgt of betrokken raakt bij een gevecht, kun je ook een dierenverzekering vergelijken die de kosten van reguliere behandelingen dekt. Dan moet je denken aan de kosten van inentingen, van het reinigen van het gebit, behandelingen tegen vlooien of ontwormen. Als je huisdier op leeftijd raakt en ziek wordt, vergoedt zo’n dierenverzekering de kosten van een operatie en van medicijnen. Welke kosten precies worden gedekt kun je uitzoeken door online dierenverzekering vergelijken.

 

Dierenverzekering is niet verplicht

In tegenstelling tot de verplichte zorgverzekering die mensen moeten afsluiten is een dierenverzekering niet verplicht. Veel eigenaren van jonge huisdieren zien niet de noodzaak van zo’n verzekering in. Want wat kan er nu met een huisdier gebeuren? In de praktijk valt dat best tegen. Een hond of kat kan een verkeersongeluk krijgen, in huis gewond raken of bij een gevecht met soortgenoten flinke wonden oplopen. In die gevallen is een bezoek aan de dierenarts onvermijdelijk. Als er een operatie nodig is, kunnen de kosten oplopen van enkele honderden euro’s tot soms wel een paar duizend euro en dat hebben veel huisdiereigenaren niet op de plank liggen.

 

Dierenverzekering vergelijken scheelt veel geld

Een dierenverzekering kun je het beste afsluiten als je huisdier nog jong is. Dan is het nog helemaal gezond en vanwege de leeftijd zijn er geen premie verhogende factoren. Met online dierverzekering vergelijken is het vrij simpel om een passende voordelige verzekering te vinden. Bij het dierenverzekering vergelijken kun je zoeken naar pakketten waarbij ook alle reguliere behandelingen bij de dierenarts zijn gedekt. Wacht vooral niet te lang met het afsluiten van een dierenverzekering. Want oudere huisdieren komen vaak niet in aanmerking voor een dierenverzekering.

 

 


© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.