Wat heb je allemaal nodig hebt wanneer je een hond in huis neemt

Wat heb je allemaal nodig hebt wanneer je een hond in huis neemt

Je hebt onlangs een hond in huis genomen? Gefeliciteerd met je nieuwe trouwe viervoeter! Wanneer het je eerste hond is kan het zo zijn dat je nog niet alle benodigdheden in huis hebt. Hondenwinkelonline.nl heeft alles in huis voor jouw hond!Rustplaats voor de hond

Het is belangrijk om je hond meteen duidelijk te maken wat zijn plaats is in huis. Je wilt namelijk niet dat de hond zelf gaat bepalen waar hij of zij mag gaan liggen. Om je hond duidelijk te maken wat zijn of haar plek is in het huis kan het handig zijn om een hondenkussen te plaatsen. Een hondenkussen is een comfortabele rustplaats voor een hond en doet tevens wat gezelliger aan in het interieur dan een hondenbench. Hondenkussens zijn er in alle soorten en maten specifiek voor jouw hond. Tevens zijn er orthopedische hondenkusens verkrijgbaar die de gezondheid van een hond ten goede komen. Vervolgens kun je de hond gaan trainen om plaats te nemen op de kussen op commando.

Voorkom dat de hond aan het interieur komt

Honden mogen graag kauwen op dingen. Ze mogen dan ook graag kauwen aan de meubelen bij jouw in huis! Dit is natuurlijk niet wenselijk en daarom is het verstandig om de hond minimaal één stuk speelgoed te geven. Uiteraard begrijpt de hond niet meteen dat hij of zij alleen maar met het stuk speelgoed mag spelen. Ook hierop dien je de hond goed te trainen om te voorkomen dat je meubels beschadigd raken.

Kies een geschikte riem voor de hond

Over het algemeen zijn er twee soorten riemen verkrijgbaar. Een vaste riem die vaak wel in een korte en lange stand zijn te verstellen en een flexibele riem waarin het touw zichzelf in de houder kan oprollen. De flexibele riem is vaak een stuk langer dan de vaste riem. Hierom is het aan te raden wanneer je een kleine hond hebt waar geen hele lange wandelingen gemaakt worden een flexibele riem te kiezen. Op deze manier heeft de hond wat meer bewegingsruimte tijdens de wandelingen. Wanneer je een grote en sterke hond hebt is het aan te raden om voor een vaste riem te kiezen aangezien deze vaak steviger zijn en omdat je met deze riem de hond beter in bedwang kunt houden.


© 2015 Hondenwinkelonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.